dilluns, 2 de desembre del 2013

Oriol Puig: "Espanya té el rècord del món d’independències"

02/12/2013

INDEPENDÈNCIA

El representant de joventuts independentistes de l'ANC demana un nou Estat català el dia que se celebra l'aniversari de la independència de Portugal, excolònia espanyola


Lluís Goñalons



El vocal de l'ANJI, Oriol Puig, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i el president de SÚMATE, Eduardo Reyes


El representant de l'ANJI (Assemblea Nacional de Joves Independentistes) Oriol Puig ha demanat un nou Estat català el dia que se celebra l'aniversari de la independència de Portugal, excolònia espanyola des de l’1 de desembre 1640. "Espanya té el rècord del món d’independències", ha constatat. Tot seguit ha valorat: "ho aconseguirem nosaltres també, igual que Portugal".

En un acte celebrat ahir a l'Hospitalet, Puig va destacar el “moment preciós que viu el país” sobre el procés. Ha elogiat les persones que van sortir a manifestar-se anys enrere i que han provocat que "avui estiguem tan a prop de la nostra llibertat". Davant d'això, ha afegit: "Som la generació de la victòria".

L'acte va comptar també amb els parlaments de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i el president de SÚMATE, la plataforma independentista en castellà, Eduardo Reyes



La presidenta de l'ANC, durant l'acte a l'Hospitalet


Forcadell : “Encetem un mes decisiu”

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha manifestat que "encetem un mes decisiu". Desembre. "En aquest temps tindrem data i tindrem pregunta", ha recordat. En aquest sentit, ha destacat que "no tenim dubtes que expressin que això no hagi de ser així". Tot seguit, ha fet una crida al respecte: "Estem guanyant la batalla de la democràcia i ben aviat guanyarem la de la independència". Ha concretat: "El nostre adversari és el govern espanyol. El poble d'Espanya és amic".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/_espanya_te_el_record_del_mon_d_independencies_97373.php