dimecres, 18 de desembre del 2013

Mas: "Si res no canviés, les dones no votarien i els esclaus ho seguirien sent"

18/12/2013

CONSULTA

El president de la Generalitat descarta eleccions anticipades i assegura que hi haurà consulta


Nerea Rodríguez



Artur Mas i Oriol Junqueras al Parlament


El president de la Generalitat, Artur Mas
“Si les lleis fossin només lleis i no tinguessin cap sentit esperit, les dones no votarien i els esclaus seguirien sent esclaus”. Amb aquesta contundent frase ha respost el president de la Generalitat, Artur Mas, a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i també al Govern espanyol, en relació a la impossibilitat de negociar sobre la consulta per decidir el futur de Catalunya.

Durant la sessió de control al Govern, al Parlament, Mas ha recordat que la primera reacció del president espanyol, Mariano Rajoy, després de l’acord sobre la data i la pregunta, va ser “no hi haurà consulta, no hi haurà negociació, no hi ha res a parlar”. I, en aquest sentit, el president català ha citat la carta que Rajoy va enviar-li al mes de setembre on ressaltava la voluntat de diàleg. “Quin valor tenen els escrits de Rajoy, si en tres mesos se’ls salta?”, ha qüestionat Mas.

Alhora, ha dit a Camacho que “tenen l’oportunitat de tornar a l’esperit del diàleg, que és el que fan els governs de sensibilitat democràtica”, i ha aprofitat la proximitat de les festes nadalenques per ironitzar: “Els hi recomano que facin una feina de recolliment interior i recuperin el sentit autènticament democràtic”.

La líder dels populars catalans ha insistit durant la seva intervenció en qüestionar al president sobre si la consulta serà legal, i Mas ha assegurat que “es farà dintre d’un marc legal”. “Li puc repetir 25.000 vegades però vostè tampoc estaria tranquil·la i seguiria burxant”, li ha etzibat.

"La consulta es farà"


Per la seva banda, el líder de C’s, Albert Rivera, ha preguntat al president català si, en el cas que la consulta no es pugui celebrar, convocarà eleccions anticipades, i Mas ha estat molt contundent en la seva resposta: “La consulta es farà. I farem tot el que calgui per fer-la, encara que a vostè no li agradi, i es farà dintre d’un marc legal”.

Mas, que ha deixat clar que “el lema ara és deixeu-nos votar”, ha argumentat també que “atenent a una majoria molt sòlida expressada a les urnes que vol que hi hagi una consulta, el president ha de garantir que la consulta es farà”, alhora que ha descartat convocar eleccions anticipades.

En aquesta línia, ha desafiat Rivera: “Si vostè vol canviar el Govern, presenti una moció de censura, i després de presentar-la escolti què li diu aquest Parlament”. “I si la perd, li demano que recuperi el seny, que no sé si alguna vegada l’ha tingut, i ens deixi governar malgrat l’oposició que fa”, ha sentenciat.

D’altra banda, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha recordat al Parlament que l’advocat de Sánchez-Camacho en el cas de Método 3, va ser qui va redactar la sentència de mort del militant del MIL Salvador Puig Antich, al 1974.



Imatge de la sessió de control al Govern



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/mas_si_res_no_canvies_les_dones_no_votarien_i_els_esclaus_seguirien_sent_esclaus_97697.php