dissabte, 28 de desembre del 2013

Mas no anirà al congrés espanyol a defensar la consulta

Dissabte  28.12.2013  11:26

Jordi Turull ho descarta en una entrevista a Europa Press · 'Ho han de fer els representants de les forces polítiques'



El president Artur Mas no anirà al congrés espanyol a defensar la convocatòria de la consulta sobre la independència. Ho ha dit el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, en una entrevista amb l'agència Europa Press, en què ha explicat que Mas encapçalava la negociació amb l'estat per a fer possible la consulta però que, per tal de preservar la figura del president de la Generalitat, no li corresponia a Mas d'anar al congrés. 

'Hi han d'anar els representants de les forces polítiques, perquè vegin que és una qüestió absolutament transversal. Tampoc no demanarem que qui faci el posicionament al congrés sigui Mariano Rajoy', ha dit Turull. 

El parlament votarà el 16 de gener la proposta de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP de demanar al congrés, a través d'una proposició de llei, la cessió de les competències per a convocar referèndums. Una votació en què segurament es farà visible la tensió interna del PSC respecte el dret de decidir. En aquest sentit, Turull ha tornat a instar el PSC a afegir-se al front sobiranista: 'Si no voten aquestes proposta, que no enredin més el personal. 

No estaran d'acord amb el dret de decidir, de manera que hauran enganyat la gent amb el seu programa i compromís electoral', ha declarat a Europa Press.