divendres, 20 de desembre del 2013

La llei Wert homogeneïtza la Història a tot l'Estat espanyol

20/12/2013

EDUCACIÓ

La Lomce és "menys local" i "més global". La nova llei d'Educació posa èmfasi, sobretot, en els orígens de la nació espanyola


Lluís Goñalons


El ministre d'Educació, José Ignacio Wertgonya
La Lomce, coneguda com a 'llei Wert', recull que els continguts d'Història seran menys locals i posaran èmfasi en els orígens de la nació espanyola. La nova llei d'Educació homogeneïtza la Història a tot l'Estat espanyol. Reserva per a cada autonomia la facultat d'afegir matèria, tot i que aquesta no serà avaluable.

Si amb l'actual llei d'educació, la LOE, l'objectiu era que l'alumne de primària adquirís un coneixement que va d'allò més pròxim, com "el barri, el municipi, la comunitat", a el més global, ara la Lomce ho planteja a l'inrevés. Primer el global i després el local. Així ho revela l'esborrany del reial decret, el qual ha tingut accés 'El Mundo'. 1.094 folis que desgranen amb detall el contingut que hauran d'estudiar els alumnes d'entre 6 i 18 anys.

La història d'Espanya guanya pes


Els alumnes de Primària se centraran més en els orígens d'Espanya i en l'època de "màxima esplendor" de l'imperi espanyol. En edats majors, la Història d'Espanya guanya pes en forma d'hores. A segon de Batxillerat, el període comprès entre Atapuerca i els Borbons abastarà un terç del programa, gairebé el triple del que ocupava a la LOE.

El ministre Wert denuncia la "dispersió de continguts" que segons ell hi ha avui. El titular d'Educació vol que la Lomce "contribueixi a homogeneïtzar" matèries troncals com la Història d'Espanya. I deixa a les CCAA que, si ho volen, afegeixin "elements propis", però aquests, en cap cas, no seran avaluables.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/la_historia_de_wert_menys_localista_i_mes_centrada_en_els_origens_de_la_nacio_espanyola_97744.php