divendres, 20 de desembre del 2013

El clàssic Barça-Madrid no perilla amb el futur Estat català

20/12/2013

DRET A DECIDIR - CLASSIC

El Futbol Club Barcelona i el RCD Espanyol seguiran competint a la lliga espanyola, segons el Consell Assessor


Lluís Bou


Un partit del clàssic
El clàssic Barça-Madrid no perilla en el cas que Catalunya esdevingui independent, segons el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN). El Futbol Club Barcelona i el RCD Espanyol seguirien competint en la lliga espanyola tot i formar part d'un altre Estat, seguint models que ja s'usen internacionalment.

"El Mónaco de futbol juga a la lliga francesa, mentre que el Swansea i el Cardiff juguen a l'anglesa, tot i que Gal·les té lliga pròpia", assenyala l'informe. També recorda que el Toronto Raptors del Canadà de bàsquet juga a la NBA nord-americana, i que diversos equips andorrans participen en lligues espanyoles.

El CATN assenyala que les competicions de clubs estan organitzades per associacions privades nacionals i internacionals, de manera que la participació en elles no ve determinada "exclusivament" pels seus límits administratius, sinó que respon als interessos dels propis clubs. El cas del Barça a més és del tot clar, ja que al ser un dels millors equips de futbol del món, qualsevol lliga voldria tenir-lo fins i tot per raons econòmiques.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/el_classic_barca-madrid_no_perilla_amb_l_estat_catala_97747.php