dijous, 19 de desembre del 2013

La BBC es fa ressò d’un tuit de guàrdies civils per la intervenció militar de Catalunya

19/12/2013

CONSULTA

La cadena pública britànica publica un article on afirma que a Catalunya els nervis estan a flor de pell


 Mar Sabé


El mitjà públic britànic, la BBC, es fa ressò avui a la seva pàgina digital d’un tuit que va fer ahir un compte de la Guardia Civil no oficial, en el que piulaven amb l’etiqueta #Humor: "Referèndum a Catalunya. La pregunta correcta seria: Vol que Catalunya sigui un Estat? I en cas afirmatiu, prefereix que la Guàrdia Civil entri per les Rambles desfilant o amb les tanquetes?".

La BBC en aquest article explica que, després de la data i la pregunta per la consulta, a Catalunya els nervis estan a flor de pell. També es fa ressò de la poca gràcia que ha fet a Catalunya aquest tuit tot i l’etiqueta, i explica la petició de molts catalans de demanar a la Guardia Civil que es disculpi per la piulada, encara que no sigui d'un compte oficial. Posa l’exemple de la pilada que va fer Cristina Buesas des del País Basc:



 En aquest article també s’explica que els catalans "tenen una història d’enemistat en front la Guàrdia Civil pel seu paper en la implantació de la repressió franquista de la identitat catalana”.

La notícia també cita el periodista Martí Crespo, de Vilaweb, que explica que en qüestions sobre la independència de Catalunya, "sovint hi ha intercanvis ferotges i desagradables en les xarxes socials". “Fins i tot tenen un compte de Twitter que subratlla exemples sobre les visions anticatalanes a les xarxes”, publica.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/la_bbc_es_fa_resso_d_un_tuit_de_guardies_civils_per_la_intervencio_militar_de_catalunya_97726.php