diumenge, 29 de desembre del 2013

Junqueras: "L’elecció serà entre un país nou i l’Espanya dels 50"

29/12/2013

CONSULTA

El líder d’ERC diu, en referència a la comunitat internacional, que "ningú ens reconeixerà abans que demostrem, via exercici del vot, que volem ser reconeguts"

 

Nerea Rodríguez


Oriol Junqueras en una sessió de control al Parlament
El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat als catalans tenir clar, el 9 de novemdre, que "no estaran elegint entre una Catalunya independent i una Espanya que està com ara, sinó que estarà pitjor”, fent referència a la reforma de les pensions, una nova reforma laboral i la reforma de lleis com la de l’avortament. En aquest sentit, ha afirmat que “l’elecció serà entre un país nou i de futur i una Espanya involutiva, que cada vegada recorda més l’Espanya de les dècades dels 50 o 60”.

En una entrevista al diari ‘El Periódico’, Junqueras ha assenyalat que “l’Estat por mirar d’impedir la consulta, però com més intensament nosaltres intentem votar, més raó moral i política anirem acumulant, també a ulls de la comunitat internacional”. En referència al recompte de vots de la consulta, el líder d’ERC ha explicat que “el nostre objectiu és aconseguir més del 50% dels vots emesos. A més a més, tots aquells que, legítimament, són federalistes, confederalistes i concertistes podran seguir constatant que l’Estat no té cap intenció ni de federar-se, ni de confederar-se ni d’atorgar el concert econòmic. I acabaran votant que sí”.

D’altra banda, segons Junqueras, “la independència és l’únic mecanisme real que pot permetre un pacte amb Espanya. Un pacte entre Estats independents, d’igual a igual”. Sobre la possibilitat que la seva formació entri al Govern, ha afirmat que “si s’arriba a algun acord estarem encantats d’entrar-hi”, i ha mencionat les àrees que tenen més importància pels republicans: “Les de caràcter econòmic que s’involucren més amb la societat i aquelles que estan orientades a posar el futur en mans dels catalans”.

Preguntat per si falta suport al procés sobiranista a l’exterior, Junqueras ha valorat que “és just el contrari”, i ha argumentat que “el que és més meritori és que no hi hagi pronunciaments en contra. Ningú ens reconeixerà abans que demostrem, via exercici del vot, que volem ser reconeguts”. I ha sentenciat: “En la mesura que l’Estat no ens diu que no podem ser independents, sinó que no podem votar, el que està fent és convertir la independència en sinònim de democràcia i facilita el posicionament de la comunitat internacional”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/junqueras_l_eleccio_sera_entre_un_pais_nou_i_l_espanya_dels_50_97856.php