diumenge, 29 de desembre del 2013

Gallardón: "Els espanyols han d’estar tranquils perquè la unitat de la nació està garantida"

29/12/2013

DRET A DECIDIR

El ministre de Justícia assegura que "acabar amb la unitat d'Espanya no és disminuir Espanya, sinó dissoldre la nació"


Nerea Rodríguez


“Els espanyols han d'estar tranquils perquè la seva unitat, que és el fonament de la seva nació, està garantida”. Així de contundent s’ha mostrat el ministre de Justícia espanyol, Alberto Ruíz-Gallardón en una entrevista publicada avui pel diari ‘La Razón’, on ha afegit que “acabar amb la unitat d'Espanya no és disminuir Espanya, sinó dissoldre la nació”.

En aquesta mateixa línia, el ministre ha considerat que “Espanya no seria Espanya sense Catalunya, i per tant, aquells que pretenen segregar a Catalunya el que estan pretenent és acabar amb la nació espanyola i li asseguro que tal cosa és impossible”. Preguntat per què suposaria la independència de Catalunya, Gallardón ha opinat que seria “el major càstig que per a la futura generació de catalans fes una classe política l'única pretensió de la qual és augmentar el seu poder polític, i, per tant, no passarà”.

Alhora, Gallardón ha assenyalat que “a Catalunya s'està produint un fenomen que històricament és nou, i és que l'esquerra s'ha apropiat dels postulats sobiranistes que històricament estaven més situats en partits de dreta, com és el cas de CiU”, i ha afegit: “Moltes de les decisions que està adoptant Artur Mas només s'expliquen des d'una anàlisi tàctica, vista a curt termini, en intentar evitar que CiU perdi les properes eleccions autonòmiques”.

Segons ell, “això és d'una extrema gravetat, perquè per salvar els interessos electorals d'un partit s'està jugant no només amb els drets fonamentals de tots els espanyols, sinó també amb el sentiment dels catalans”. I finalment, ha sentenciat: “Mas ha fet una proposta que sap que és d'impossible compliment”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/gallardon_els_espanyols_han_d_estar_tranquils_perque_la_unitat_de_la_nacio_esta_garantida_97854.php