dimarts, 17 de desembre del 2013

Junqueras anuncia predisposició a entrar al Govern, si Mas li ho demana

17/12/2013

CONSULTA

 

"Sembla ser que, ara com ara, a TV3 no volen fer l'entrevista al cap de l'oposició. I m'estranya", es queixa el president d'ERC


Mar Sabé


Oriol Junqueras a 'El Matí de Catalunya Ràdio'
El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat avui la predisposició del seu partit per entrar al Govern català, sempre que hi hagi petició formal per part del president de la Generalitat, Artur Mas. "Si el president ens crida i ens posem d’acord en com, en què i en qui, en que és millor ser-hi que no ser-hi, serem al govern", ha sentenciat durant una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'.

El republicà també ha parlat sobre l’entrevista que TV3 va realitzar ahir al president de la Generalitat, i ha remarcat el punt en què Mas va afirmar que no s’havia plantejat com es faria el recompte de vots. "Estic segur que guanyarem amb una majoria que no hi haurà cap dubte sobre com es compten el vots i com s’han d’expressar", ha explicat.

Junqueras també ha abordat un altre dels punts polèmics de l’entrevista d'ahir al president, quan va dir que si el Govern espanyol feia alguna oferta, es plantejava també incloure-la a la pregunta de la consulta. Junqueras ha tret ferro a algunes acusacions en contra d’aquesta afirmació i ha considerat "si l’Estat espanyol fa una proposta, no caldrà incorporar-la perquè ja està incorporada".

"La proposta de l’Estat és el 'no' a la primera pregunta", ha considerat, perquè "la gent que vota ‘no’, està votant quedar-se com proposi l'Executiu espanyol". "La sensació que jo tinc, però, és que si el govern espanyol fa una proposta dient que blindarà les competències estratègiques, arreu del país se sentirà una remor sorda d’una rialla de tots els ciutadans de Catalunya", perquè "el govern espanyol no té cap mena de credibilitat, ha mentit sempre a tothom, però especialment als catalans durant anys d’història".

L’Establishment existeix

El líder republicà ha afirmat que l’establishment existeix, i "té per costum actual pels seus interessos, sovint lligats al marc regulatori de l’Estat espanyol". "A Catalunya produïm una de les electricitats més barates d’Europa i en paguem una de les més cares. Això vol dir que hi ha algú que es queda els diners. I aquest algú és l’establishment”, ha conclòs amb contundència. “Aquesta mena d’establishment no descansa mai i els ciutadans fem bé de no descansar per no perdre els nostres drets”, ha explicat.

Junqueras i l'entrevista al cap de l'oposició

Minuts més tard, el president d’ERC ha recordat a l'emissora de la competència, Rac1, que "normalment" després d'entrevistar el president, s'entrevista el cap de l'oposició: "Sembla ser que, ara com ara, a TV3 no volen fer l'entrevista al cap de l'oposició. I m'estranya", ha declarat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/junqueras_reitera_la_seva_predisposicio_a_entrar_al_govern_si_mas_ho_demana_97662.php