dimecres, 18 de desembre del 2013

Els avals de PxC, la clau per l’assalt dels ultres espanyols a Europa

Dimecres, 18 de desembre de 2013 05:00 h

“España en Marcha” vol aprofitar l’embranzida mediàtica aconseguida amb l’atac a Blanquerna per concórrer a les europees, però necessita avals i PxC podria ser la solució


La plataforma “España en Marcha” vol presentar-se a les eleccions europees, però per llei necessita 50 avals de càrrecs electes de l’estat espanyol o recollir 15.000 signatures, és en la primera  de eles opcions en la que el partit de Josep Anglada, Plataforma per Catalunya, podria tenir un paper clau en cedir els avals d’alguns dels seus 67 regidors als ultres, malgrat que PxC no participés en la candidatura, podria obrir-los la porta a Europa ja que amb els suports que té la ultradreta en l’àmbit municipal no arriben a la cinquantena. La ultradreta també contempla aconseguir 15.000 signatures però és més complicat tot i que una campanya en aquest sentit els donaria té l’avantatge que posaria a prova la seva capacitat d’organització i els donaria més visibilitat. 

“Construir un exèrcit de militants”

En una entrevista a la revista del Nus Patriota Espanyol ( NPE ), un dels partits promotors d’“España en Marcha”, el seu president, l'advocat falangista Eduardo Arias, assegura que: “No guanyarem mai el poder per via electoral. No obstant això, sí que crec que en una situació de crisi greu, si tenim organitzat l'exèrcit de militants per al moment oportú, podrem ser una força decisiva per aconseguir el poder o, com a mínim, tenir una influència política significativa".

Europa 2014, un assaig per mesurar els suports i potenciar la capacitat organitzativa

la plataforma ultra ha situat en el seu horitzó ser la quarta força política d'Espanya, per sota però molt propers a IU. L’objectiu que s’han marcat és disposar d’un “exèrcit de militants" i han calculat que entre un 1 i un 5 cent de la població espanyola s’identifica amb el que representa aquest moviment, i un 20 per cent hi simpatitza i les europees els donen l’oportunitat de superar l’escassetat de força i la dispersió, que són els punts febles de les organitzacions que formen la plataforma ultra. Cara les europees espiren a aconseguir un diputat.