dimecres, 18 de desembre del 2013

Rajoy i Rubalcaba exhibeixen unitat contra el dret de decidir

Dimecres  18.12.2013  10:33

Autor/s: ACN

El dirigent del PSOE li deixa clara 'la posició inequívoca contra l'autodeterminació'  




El president espanyol, Mariano Rajoy, i Alfredo Pérez Rubalcaba han escenificat al congrés el front comú de PP i PSOE contra el dret de decidir. Durant la sessió de control, Rubalcaba ha recordat que el PSOE té 'una posició inequívoca en relació a la autodeterminació' i ha expressat la voluntat dels socialistes per 'dialogar i consensuar' una reforma de la constitució. Rajoy, per la seva banda, s'ha mostrat convençut que tots dos coincidiran perquè ell mai ha posat en dubte que Rubalcaba s'oposés a negar el dret d'autodeterminació, 'que per altra banda no existeix a cap constitució de cap país del món.'

Rubalcaba ha volgut dedicar quaranta segons de la seva pregunta al president espanyol a parlar del "problema territorial" a l'Estat i les "relacions difícils" entre Catalunya i Espanya. Un problema, ha dit, que "s'ha agreujat després de la decisió del president Mas" però que toparà amb la "posició inequívoca" dels socialistes en relació a l'autodeterminació.

En tot cas, Rubalcaba reiterat la voluntat dels socialistes per "dialogar", "consensuar"i "actualitzar" les normes de convivència contingudes a la Constitució. "Sé que no és una tasca fàcil però l'hem d'emprendre si volem continuar pel camí que fa 35 anys tots els espanyols, en circumstàncies molt més difícils van recórrer" i que "ha conduit al "període més llarg de convivència, progrés i llibertat", ha dit.

En la seva resposta, Rajoy ha apuntat que està convenç ut que en el tema de Catalunya tots dos líders "coincidiran" perquè ell "mai ha posat en dubte que Rubalcaba estigués en contra del dret d'autodeterminació". Un dret, ha volgut remarcar, "que per altra banda no existeix a cap constitució de cap país del món".