divendres, 20 de desembre del 2013

El grup municipal del PSC a Barcelona es trenca per la consulta

20/12/2013

DRET A DECIDIR

Jordi Martí i Montserrat Sánchez trenquen la disciplina de vot i surten del ple de l'Ajuntament per no seguir la directriu socialista de votar contra el referèndum

 

Lluís Bou


Jordi Martí, president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona.
El grup municipal del PSC a Barcelona s'ha trencat avui per la consulta. El president del grup municipal, Jordi Martí, ha trencat aquest migdia la disciplina de vot, al negar-se a votar contra la consulta. Martí, juntament amb la també regidora socialista Montserrat Sánchez, han abandonat el ple de l'Ajuntament en el moment que es debatia una moció d'ERC a favor de la consulta del 9 de novembre, per tal de no oposar-s'hi.


"He hagut de tornar a fer un cosa que m'agrada molt poc com és trencar la disciplina de vot. Hi ha molts altres companys que no es veuen representats amb les decisions que el partit està prenent", ha afirmat Martí després als passadissos. "El grup socialista ha decidit votar que no i això ens situa en l'eix unionista i centralitzador que representa el PP i a Catalunya també Ciutadans", ha lamentat. Els dos regidors només han pogut sortir del ple per poder expressar-se, perquè la votació s'ha fet per grups.

La moció, impulsada pel republicà Jordi Portabella, ha quedat aprovada amb el suport de CiU, ERC i ICV. Jordi Martí va dimitir recentment del seu càrrec a l'executiva del PSC per disconformitat amb la línia del primer secretari, Pere Navarro, i per dedicar-se a les primàries per alcaldable a la capital catalana.