dimarts, 3 de desembre del 2013

El Govern del PP amb la complicitat del PSOE certifiquen el final de l’autonomisme

Dimarts, 3 de desembre de 2013 16:40 h

El Govern considera el pla del govern espanyol una "reforma de la Constitució encoberta" i un "atac en tota regla a l'autogovern fet amb nocturnitat". #terceraviamorta


El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat aquest dimarts que la vicepresidenta, Joana Ortega, convocarà tots els grups parlamentaris la propera setmana per analitzar la "reforma de la Constitucional encoberta" que planteja l'executiu espanyol amb un informe que planteja l'eliminació de diversos organismes de la Generalitat. Homs ha garantit que la Generalitat combatrà política i jurídicament el que ha definit com un "atac en tota regla a l'autogovern fet amb nocturnitat i per la porta del darrere" amb l'excusa de suprimir duplicitats. "Això no cola, és evident que ens hi trobaran al davant", ha subratllat en roda de premsa. 


El Govern reunirà a tots els grups parlamentaris davant el nou atac del govern espanyol

El proper dilluns a les 17 hores, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, reunirà els grups parlamentaris en el departament de Governació per analitzar aquest informe que ha realitzat el govern espanyol i que implicaria la supressió o afectació de diferents organismes de la Generalitat. És el cas, segons ha explicat Homs, del Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, l'Agència Catalana de Protecció de Dades, el Tribunal de Defensa de la Competència, la Junta Consultiva de Contractació Pública, l'Òrgan de Resolució de Recursos Contractuals, l'Agència d'Avaluació de la Qualitat Universitària, l'Institut Català d'Energia, el Servei Meteorològic, el Centre d'Estudis d'Opinió i l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

Altres entitats quedarien inservibles per l'eliminació de la seva capacitat d'actuació, com és el cas de la gestió de beques o la centralització de les centrals de compres. Homs ha parlat d'una "operació de recentralització de gran abast, una veritable modificació de la Constitució encoberta" encabit en un informe de 700 pàgines.

És evident que tant sols la independència ens deixarà sans i estalvis de la recentralització espanyola

Homs ha recriminat al govern espanyol la "manca d'honestedat i de transparència" que està demostrant en voler fer passar "per la porta del darrere" la supressió d'organismes de la Generalitat amb l'excusa d'uns suposats "guanys d'eficiència". "El discurs de les duplicitats és una excusa que està construint el govern espanyol per eliminar competències de les comunitats autònomes", ha constatat. Ha recordat, a més, que algunes d'aquestes entitats estan previstes a l'Estatut, i per tant caldria reformar-lo.

El Govern continuarà fent un seguiment estret i precís de totes les reformes que l'Estat pugui emprendre i combatrà política i jurídicament aquesta voluntat de l'executiu de Mariano Rajoy. Homs ha recordat que el Govern ja va encarregar a l'Institut d'Estudis Autonòmics que detectés la duplicitat administrativa com a conseqüència de normes que suposen una "intromissió constant" en les competències de la Generalitat.