dimarts, 3 de desembre del 2013

Jordi Martí deixa l'executiva del PSC

Dimarts  03.12.2013  17:58

Crític amb la direcció, diu que vol centrar-se en les primàries per a ser candidat a la batllia de Barcelona



El president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha abandonat avui l'executiva del partit. Martí ho ha anunciat a través de Twitter amb una piulada en què diu: 'Deixo l'executiva del PSC per centrar-me a Barcelona amb tota llibertat. La recuperació del socialisme a Catalunya començarà per la capital'. Segons fonts pròximes a la direcció del PSC, Martí ha comunicat la seva decisió aquest dimarts al matí al primer secretari socialista, Pere Navarro. Martí, favorable al dret de decidir i crític amb la direcció del partit encapçalada per Pere Navarro, ja va anunciar fa mesos al seva intenció d'optar a ser candidat del PSC a la batllia de Barcelona en un procés de primàries.






Les discordances entre Martí i la direcció del PSC fa mesos que duren. A finals d'agost, Martí va signar un article en què criticava les paraules del número dos del partit, Antoni Balmón, quan afirmava que al partit 'hi sobrava gent', en relació als crítics amb la direcció. El president del grup municipal va respondre que potser hi podia sobrar gent però no les seves idees i va fer una crida al diàleg: 'menys buscar culpables i més bastir ponts de diàleg; menys atacs a deshora i més raonaments sòlids; més debat i pluralitat i menys autoritarisme. I, ara més que mai, més primàries.'


També aquest darrer estiu, Martí va evitar la votació en el ple de l'Ajuntament de Barcelona sobre l'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir per discrepàncies amb el vot negatiu del PSC. La proposta va ser aprovada pels grups de CiU, ICV-EUiA i UpB, i PSC i PP hi van votar en contra. Martí va assegurar més tard al Twitter que li hauria agradat que el PSC hi hagués votat a favor. 'L'acabaré convencent', deia en el seu piulet.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4159932/20131203/jordi-marti-deixa-lexecutiva-psc.html