divendres, 20 de desembre del 2013

Catalunya prepara una independència amistosa amb Espanya

20/12/2013

INDEPENDÈNCIA

El Consell Assessor per a la Transició Nacional proposa la creació d’un consell catalano-espanyol semblant al del Benelux o al Bristish-Irish Council


Nerea Rodríguez



Reunió aquest matí del Consell Assessor per a la Transició Nacional

Catalunya està preparant una independència amistosa amb Espanya. Així ho ha anunciat el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver Pi-Sunyer, qui ha presentat avui els quatre informes realitzats per l’organisme: un sobre la hisenda catalana, un altre sobre les relacions de cooperació entre Catalunya i l’Estat espanyol, un més sobre la internacionalització de la consulta i, finalment, un sobre les tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Aquest segon informe, el relatiu a la cooperació entre Espanya i Catalunya, té com a objectiu evitar


Francesc Homs i Carles Viver Pi-Sunyer
“la ruptura i l’aïllament de Catalunya respecte d’Espanya”. Segons ha explicat el president del CATN, “el procés de transició nacional ha de ser una magnífica oportunitat per establir unes relacions estretes i constructives amb l’Estat espanyol”. Així, es preveu la creació d’un Consell catalano-espanyol a l’estil del Benelux o del British-Irish Council. L’informe també fa referència a la creació d’un Consell Ibèric, format per Espanya, Andorra, Portugal i Catalunya.

Pi-Sunyer també ha destacat que la conversió de Catalunya en un Estat podria ser una "magnifica oportunitat" per mantenir relacions "estretes i constructives" entre Catalunya i Espanya, "segurament millors que les que existeixen en l'actualitat”.

En relació a la internacionalització de la consulta, el CATN proposa arguments per justificar i legitimar la consulta i el procés davant dels actors internacionals, així com pretén ajudar a dissenyar una política de comunicació que prepari el reconeixement del futur Estat català per part de la comunitat internacional.

Aquest informe recomana la utilització de tres arguments: el del principi democràtic, el del principi d’autodeterminació i el del principi de l’últim recurs. Aquest darrer parteix de la “descripció de la greu situació que pateix l’autogovern de Catalunya i els intents sempre frustrats de redreçar aquesta situació i la constatació que l’única sortida possible és la celebració d’una consulta”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/catalunya_prepara_una_independencia_amistosa_amb_espanya_97748.php