dilluns, 30 de desembre del 2013

Barberà llista els tres pilars de l'independentisme

30/12/2013

DRET A DECIDIR - REFERENDUM

"Futur, economia i identitat" són les corrents de fons que mouen el procés català, segons el periodista

 

Lluís Goñalons


Jaume Barberà a Rac1
El periodista Jaume Barberà ha desgranat avui els tres pilars de l'independentisme. "Futur, economia i identitat".  Són el triumvirat de factors que estructuren el sentiment independentista "d'avui i de sempre", segons ha assenyalat avui en el marc de la tertúlia de Rac1.

Barberà ha citat diversos estudis internacionals en els quals s'apunta una davallada de la inversió en innovació a l'Estat espanyol i on s'acusa també l'aprimament de l'economia del país. El periodista ha conclòs que "un futur amb l'Estat espanyol només promet endarreriment".

El periodista s'ha aventurat a demanar que una de les qüestions cabdals que hauria de figurar en una hipotètica Constitució de la República Catalana són "referèndums revocatoris". Un escrutini del ciutadà que permeti "cessar" presidents com Mariano Rajoy, qui, en un any, "ha ofert una sola conferència de premsa. Qui, a més, va prometre que no apujaria els impostos i se n'ha desdit". El periodista li ha dedicat una bateria de desqualificacions. Per acabar, ha demanat un major "empoderament" per a la població.

Graupera, escèptic

Al seu torn, el periodista Jordi Graupera ha enumerat tots els territoris a l'Estat espanyol que tenen alguna particularitat. Tot seguit, ha denunciat que una "minoria demogràfica no-plural a l'Estat espanyol té la majora al Congrés". En aquest sentit Graupera veu "impossible" una autorització de la consulta per part de dos terços de la Cambra, tal com estableix la llei espanyola. Tampoc n'espera cap reforma que permeti el referèndum d'autodeterminació a Catalunya.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/barbera_revela_els_tres_pilars_de_l_independentisme_97867.php


1 comentari :

Marta ha dit...

El que ha de fer la Generalitat és desobeir a l'estat espanyol, fent la consulta d'acord amb la llei catalana,a veure que faria l'estat?,portar la guardia civil, els tancs etc.On rau la democràcia espanyola?