dilluns, 16 de desembre del 2013

Aznar reclama a l’Estat que reaccioni i planti cara a Catalunya

16/12/2013

DRET A DECIDIR

L’expresident del govern espanyol creu que la consulta és una “estratègia de destrucció frontal i il·legal”


Albert Ribas


Ansar
L’expresident del govern espanyol José María Aznar ha reclamat avui que l’Estat reaccioni “amb eficàcia i de manera proporcionada a la gravetat del repte” que suposa la consulta sobiranista catalana, al mateix temps que ha ofert el seu suport a l’executiu de Mariano Rajoy enfront aquesta pretensió “disgregadora, antidemocràtica i inconstitucional”.

Aznar, durant una conferència a Granada, ha assegurat que la Constitució "s'enfronta amb una estratègia de destrucció frontal i il·legal", que "no impugna només les regles bàsiques de l'organització territorial de l'Estat, el seu fonament en la sobirania nacional i en la ciutadania", sinó que "aspira a destruir una història viscuda en comú, celebra l'estrip i es recrea en el desastre com proposta de futur".

L’expresident espanyol ha volgut deixar clar que “Espanya no es trencarà” i ha apel·lat a donar suport a les institucions perquè el que està en joc és “la integritat de la nació i la seva continuïtat històrica i democràtica”. Una vegada més ha fet referència a la fractura social que segons ell està patint Catalunya per assegurar que n’hauran de respondre “els que l’han llançat per aquest pendent al final del qual només hi ha el fracàs”. “Catalunya no mereix ser arrossegada pel dogmatisme i l’obcecació de polítics encegats per l’extremisme, la debilitat i el sectarisme incívic”, ha afegit.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/aznar_reclama_a_l_estat_que_reaccioni_i_planti_cara_97649.php