dimarts, 10 de desembre del 2013

Atac a la llibertat d’expressió: UPyD denuncia a la Fiscalia el simposi ‘Espanya contra Catalunya’

10/12/2013

HISTÒRIA

Rosa Díez assegura que "donar la culpa de tot el que passa a uns és el que van fer els nazis amb els jueus"


Albert Ribas



La líder d'UPyD, Rosa Díez, durant la seva intervenció al segon Congrés nacional del partit



UPyD ha presentat avui una denúncia a la Fiscalia de Barcelona per la celebració del simposi ‘Espanya contra Catalunya: una mirada història (1714-2014)’ que organitza el Centre d’Història Contemporània de Catalunya i que tindrà lloc els propers 12, 13 i 14 de desembre.

El partit que encapçala Rosa Díez considera que el simposi, organitzat sota criteris històrics i acadèmics i que comptarà amb la presència de reconeguts historiadors, suposa un delicte d’incitació a la discriminació, a l’odi o a la violència. Segons la formació espanyolista, conferències com ‘Espanya i Catalunya, 300 anys de conflicte polític’ o ‘300 anys d’espanyolisme a Catalunya’, ho certifiquen. Díez, una vegada més, ha fet una comparació amb el nazisme: "Donar la culpa de tot el que passa a uns és quelcom que la història d'Europa ja ha viscut: ho van fer els nazis amb els jueus", ha assegurat.

Tot i que la voluntat del simposi és “incidir en els efectes de la repressió institucional, militar, política i administrativa al llarg dels segles XVIII, XIX, XX i XXI, i destacar la influència de tres-cents anys d’espanyolisme a Catalunya”, sense cap “voluntat de fer propaganda”, tal com explicava ahir el seu director, Jaume Sobrequés al canal 3/24, la formació espanyolista de Rosa Díez ha decidit passar a l’atac.

El Codi Penal contempla, en el seu article 510, un càstig d’un a tres anys de presó i una multa de sis a dotze mesos per aquest tipus de delicte.

Ciutadans s’hi afegeix

El portaveu de C’s, Jordi Cañas, ha anunciat aquesta tarda que el seu partit s’afegeix a la via judicial d’UPyD i portarà al fiscal especial contra l’odi i la discriminació el simposi ‘Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014’ perquè analitzi si pot haver delicte “d’incitació a l’odi” al fet d’analitzar una visió d’Espanya com un Estat opressor.

Cañas, en roda de premsa, ha criticat que el simposi està “destinat a fer pedagogia de l’odi” i a presentar tot allò espanyol com enemic de Catalunya, unf et que ha considerat gravíssim.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/atac_a_la_llibertat_d_expressio_upyd_denuncia_a_la_fiscalia_el_simposi_espanya_contra_97532.php