dijous, 5 de desembre del 2013

Amnistia no lliurarà a Barcelona el seu guardó més prestigiós pel vet de la secció espanyola

Dijous  05.12.2013  09:50

Amnistia Espanya 'té terror' que quedi emmarcat en el programa del Tricentenari



La gala de lliurament del premi Ambassador of Conscience 2014 no es farà a Barcelona. L'acte és organitzat per Art for Amnesty, una fundació d'artistes i celebritats vinculada a Amnistia Internacional i era previst dins el programa oficial del Tricentenari 1714-2014. El comissari del Tricentenari a Barcelona, Toni Soler, ha explicat que la secció espanyola d'Amnistia Internacional ho ha impedit perquè 'li fa terror que l'acte sigui connotat pel Tricentenari', i s'ha declarat decebut per aquesta decisió. L'Ajuntament de Barcelona tenia programat l'acte de lliurament del premi, previst el març del 2014.

Art for Amnesty ha hagut de fer marxa enrere perquè la secció espanyola d’Amnistia Internacional ha decidit que l’esdeveniment finalment no tingui lloc a Barcelona. La comissió del Tricentenari havia acordat amb els dirigents d'Art for Amnesty la cessió del Palau de la Música per dur a terme la gala, en què se solen premiar artistes i activistes pels drets humans arreu del món. L'organització de l'acte era responsabilitat de la fundació, tot i que el Tricentenari BCN, que cedia l'espai, pretenia aprofitar l'avinentesa per ressaltar el compromís de la ciutat amb les llibertats civils i els drets humans, d'acord amb l’eslògan viure lliures que presideix els actes del Tricentenari a Barcelona.

'Era un acte d'ells però els cedíem el Palau de la Música. Teníem la data, AI Catalunya n'estava al corrent però fa cosa d'unes setmanes se'ns va fer saber que AI Espanya no volia que es fes a Barcelona coincidint amb els actes del Tricentenari', ha dit Toni Soler a RAC-1. I ha afegi: 'Em consta que AI ho ha viscut amb disgust. AI a Catalunya no té culpa de res'.

El passat mes de setembre, Toni Soler va assistir a Dublín com a convidat d'Art for Amnesty a la gala Ambassador of Conscience 2013, en què van ser premiats el cantant afroamericà Harry Belafonte, i la jove estudiant paquistanesa Malala Yousfzai.