dijous, 28 de novembre del 2013

Tresserras: “Prefereixo Rajoy a Cameron”

28/11/2013

INDEPENDÈNCIA

El comunicòleg considera que, des d'una perspectiva tàctica, al procés català li convé "la intransigència" del president espanyol més que "el postulat democràtic" del primer ministre britànic


Lluís Goñalons


L'exconseller català Joan Manuel Tresserras
El comunicòleg i exconseller Joan Manuel Tresserras ha expressat que el president espanyol Mariano Rajoy alimenta el procés sobiranista català. Més que el primer ministre britànic David Cameron a Escòcia. És en aquest postulat tàctic que Tresserras ha expressat que al procés català li convé Rajoy, qui "mostra la intransigència de l'Estat".

"David Cameron es comporta democràticament amb el procés escocès. En canvi, Mariano Rajoy mostra la intransigència de l'Estat i alimenta les raons per les quals Catalunya ha de marxar d’Espanya", ha explicat Tresserras en el marc de la tertúlia de 'Catalunya Ràdio'.

L'historiador Joan B. Culla, present en el debat, també ha parlat de Rajoy. En concret, sobre les darreres declaracions del president en què afirmava: "El punt de partida potser pot semblar clar, però el punt d'arribada és desconegut". Culla ha destil·lat les paraules del president espanyol. Titlla el fet "d'insòlit". "És el primer president que admet que el procés català pot començar. Ja no diu que és inimaginable", ha analitzat. Revisant l'hemeroteca, l’historiador no ha trobat cap moment que s'equipari al procés que viu avui Catalunya.

De Nadal i el regal

El president de la Federació Gironina del PSC, Joaquim Nadal, s'ha mostrat optimista sobre la consulta. "Tindrem un bon regal de Nadal". Les declaracions han arribat després que la mateixa emissora entrevistés minuts abans el president del grup parlamentari CiU, Jordi Turull, qui ha afirmat que d'aquí a 3 setmanes, abans de Nadal, el president Artur Mas anunciarà el contingut de la consulta.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/tresserras_prefereixo_rajoy_a_cameron_97299.php