dijous, 28 de novembre del 2013

Jaume Barberà posa contra les cordes Gonzalo Bernardos

28/11/2013

INFRAESTRUCTURES

"Si Catalunya es desconnecta, es desconnecta Espanya", explica el periodista Jordi Barbeta


Mar Sabé


El periodista Jaume Barberà i l'economista Gonzalo Bernardos
El periodista Jaume Barberà ha posat avui contra les cordes a l’economista Gonzalo Bernardos a la tertúlia d’El Món a Rac1. Tot ha començat quan ha sortit el tema del TGV Barcelona-París, que arriba 20 anys més tard, tema que ha indignat a Barberà que ha criticat durament la política ferroviària d’alta velocitat espanyola (AVE).

Bernardos ha defensat l’AVE, fet que ha encès Barberà, que ha començat a aportar dades sobre el cost de les vies i el nombre de passatgers a la gran xarxa ferroviària espanyola, de sentit radial amb centre a Madrid. “El tren els fotia por perquè Madrid està a 700 metres per sobre el nivell del mar i la potència dels primers trens no hi arribaven. Aquest fet va en detriment de tots els espanyols i no només els catalans”, ha sentenciat el periodista.

Bernados ha explicat que l’ampli de via espanyol diferent a l’europeu, es va fer únicament perquè el terreny espanyol és més muntanyós que la resta i això suposava més esforç per les locomotores. Finalment l'economista ha rectificat a s'ha acostat a les tesis de Barberà. “Sóc favorable a l’AVE només amb les grans capitals”, fet que defensava Barberà des de l’inici. Irònicament, el periodista li ha contestat: “Oh, dona’m la mà Bernardos!”.

"Si Catalunya es desconnecta, es desconnecta Espanya"

El periodista Jordi Barbeta, que també estava present a la tertúlia, ha explicat que “el més interessant que va passar ahir és la contradicció de Rajoy, que per una banda va dir: Catalunya és nus d’interconnexions d’Espanya amb Europa, però si marxeu d’Espanya us quedareu fora de la Unió Europea”. “Què faran, tallar la MAD? Trencar les vies? O què?”, ha ironitzat el periodista. “Si Catalunya es desconnecta, es desconnecta Espanya i, fins i tot, potser també Portugal”, ha explicat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/jaume_barbera_posa_contra_les_cordes_gonzalo_bernardos_97302.php