dilluns, 18 de novembre del 2013

Mas i Junqueras ja tenen la pregunta

Dilluns, 18 de novembre de 2013 05:00 h

Ara treballen per donar el protagonisme necessari a Joan Herrera, comptem amb el suport de la CUP i d’entorns del PSC i d’ICV-EUiA, d’aquí els nervis de Duran i Lleida


Malgrat els intents de rebentar el procés endegat cap a l’exercici del dret d‘autodeterminació, el president Mas ho segueix tenint clar i juntament amb el líder republicà Oriol Junqueras van a per totes. Les comunicacions entre ells dos són evidents, més que mai saben que molts voldrien el fracàs d’aquest procés i cada dia han d’estar preparats per les inclemències diverses i atacs de tots aquells poders mediàtics, econòmics i polítics que no volen que els catalans votem. Mas i Junqueras tenen clara la pregunta, i des de fa dies,  amb discreció han augmentat els contactes amb la CUP, amb dirigents crítics del món socialistes, amb entorns d’ICV-EUiA i, sobretot, treballen per veure  com donar protagonisme a Joan Herrera i Dolors Camats per aconseguir l’acord. 

Aconseguint el sí de Joan Herrera fa possible aconseguir el vist i plau de Duran

Aquesta és la voluntat de Mas i Junqueras i en silenci porten dies gestionant, malgrat els entrebancs, el procés i  tenen clar que ICV-EUiA té difícil desmarcar-se de l’acord. Mas i Junqueras saben que la pregunta pactada compta amb el suport de la majoria de la ciutadania i de la voluntat aclaparadora d’aquesta de voler votar, votar sí o sí.

Suport de socialistes a la pregunta clara i contundent

També diferents entorns del president Mas i Junqueras treballen per aconseguir el suport de socialistes catalans al procés, des d’Ernest Maragall, passant per Nadal i Tura han estat ja sondejats i ara el contacte s’ampliarà als diputats crítics del PSC

Tancar l’acord a mitjans de desembre i fer-ho públic amb tota solemnitat

Aquesta és la data aproximada per tenir tancat l’acord, abans de festes  i donar-li la solemnitat que és mereix un fet com aquest, pregunta i data i començar el compte enrere per fer-ho possible.

14-S, la data del referèndum? El que sembla segur que serà abans del referèndum escocès de 18-S

Queda descartat fer la consulta el mes d’octubre, la data ha de ser  abans del referèndum escocès i sembla que aquesta podria ser el 14-S.