dimarts, 12 de novembre del 2013

Mas: "el PSC ha decidit baixar del tren del dret a decidir"

12-11-2013 Avui a les 13:52h.

Homs diu que "ens sorprèn negativament que no vulgui participar en la petició d'una consulta"



Mas, durant el viatge a Israel



El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat que el PSC hagi “decidit baixar del dret a decidir” i ha assegurat que no entén la posició dels socialistes catalans.

“Reclamaven una consulta legal i acordada amb l’Estat, i ara que el Parlament de Catalunya està fent exactament això, mitjançant una proposta de delegació de competències en la Generalitat segons la Constitució, el PSC decideix baixar del tren”, ha assegurat.

També ha remarcat que “en aquest moment en què el tren va en la direcció que ells volien i que ens van demanar, el que no té sentit és que ara es despengin absolutament”.

“Jo crec que no saben on són, que estan molt despistats”, ha afirmat el president, i ha afegit “jo els demano una darrera reflexió perquè entenguin que en aquest moment han d’estar dintre del tren, perquè aquest camina cap a la direcció que ells havien reclamat”.
Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha lamentat que el PSC no participi en el text per demanar permís a l'Estat per fer una consulta. "No entenem que el PSC exigeixi que hi hagi pacte i no secundi l'iniciativa pactista de Parlament", ha manifestat el portaveu durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

"Ens sorprèn molt negativament que el PSC no vulgui participar en la petició d'una consulta", ha afegit Homs, que ha demanat al partit de Pere Navarro "un punt de coherència".
"Si estan a favor d'una consultra acordada -ha continuat-, quan es planteja aquest mecanisme, han de donar suport. En la formulació d'aquest plantejament hi han de ser".

Finalment, el conseller ha manifestat que "el Govern espanyol no entén el que li plantegem: que la ciutadania s'expressi a través d'una consulta".