dilluns, 18 de novembre del 2013

Mas-Colell a Madrid: "Si la línia dura perdura, Catalunya tindrà un Estat propi"

18/11/2013

Independència

El conseller d'Economia avisa que la sortida de la crisi no atenuarà el procés català i replica Rajoy: "Ell és el primer a jugar amb la sobirania nacional"


Lluís Goñalons


El titular d'afers econòmics de la Generalitat, Andreu Mas-Colell
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha advertit avui des de Madrid que si la "línia dura" i "l'agressivitat" del govern del PP prevalen a les agendes, Catalunya tindrà un Estat propi "si no en aquesta generació, en la següent". Segons el conseller, el procés sobiranista no s'extingirà per una millora de la situació econòmica.

En un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum, al qual ha assistit el secretari d'Estat espanyol d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, Mas-Colell ha assegurat que el procés català "no és una febrada". Alhora que ha avisat Rajoy: "Si no s'ha de jugar amb la sobirania, no juguem", perquè l'ús de la crisi com a excusa per recentralitzar l'Estat "es nota" a Catalunya.

"Catalunya només es defensa dels atacs", ha reblat el titular d'Economia, qui ha basat la seva intervenció a parlar sobretot de la identitat, l'autogovern i la fiscalitat catalanes, temes que incideixen de ple en la relació entre Catalunya i l'Estat espanyol. Segons Mas-Colell el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol es va torçar a partir de 2000, quan es va impulsar la línia "Espanya, una nació". La seva conferència no li ha reportat massa aplaudiments dels assistents a l'acte celebrat a Madrid. 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/mas-colell_a_madrid_si_la_linia_dura_perdura_catalunya_tindra_un_estat_propi_97090.php