dilluns, 18 de novembre del 2013

Rouco, pressionat pels rumors de relleu: "Advoco per la unitat d'Espanya"

18/11/2013

Església

El president de la Conferència Episcopal Espanyola s'afanya a atiar el seu discurs unionista mentre sonen, des del Papat, veus que volen rellevar-lo


Lluís Goñalons


El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Antonio María Rouco Varela
El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Antonio María Rouco Varela ha tornat a fer explícita la seva vocació política. El cardenal i arquebisbe de Madrid s'ha mostrat avui preocupat per la "unitat de la nació espanyola". Tem que pogués “arribar a trencar-se". En aquesta línia, i durant la conferència inaugural de la CII Assemblea Plenària de la CEE ha reclamat als polítics que respectin les normes bàsiques de convivència "com la Constitució” en una clara al·lusió a Catalunya.

Des del Vaticà, comencen a sonar veus de relleu per a Rouco Varela, qui ha mostrat una línia d'execució bastant discordant amb la ideologia del papa Francesc. Varela ha destacat fins ara pel seu marcat catolicisme doctrinal centralitzat a Madrid. I ha volgut deixar-ne empremta en repetides ocasions a través dels mitjans en els que la institució eclesial hi té participacions: l'emissora radiofònica Cope i 13TV. Aquesta darrera obsessionada amb Catalunya.

"A Espanya les relacions entre l'Església i l'Estat estan prou ben regulades pels acords signats el 1979 entre la Santa Seu i l'Estat", ha subratllat el cardenal madrileny. De moment, els relleus comencen a produir-se. La Conferència Episcopal Espanyola triarà el proper dimecres el seu nou secretari general i portaveu, en substitució del bisbe auxiliar de Madrid, Juan Antonio Martínez Camino, que deixa el càrrec després d'esgotar els dos quinquennis consecutius que permeten els Estatuts. 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/rouco_pressionat_pels_rumors_de_relleu_advoco_per_la_unitat_d_espanya_97091.php