dilluns, 18 de novembre del 2013

Barberà: "El dret a l'autodeterminació no es pacta"

18/11/2013

Dret a Decidir

El periodista rebutja la DUI i reclama que el resultat positiu del referèndum s’apropi més al 60% que al 55%


Nerea Rodríguez


El presentador de Singulars, Jaume Barberà
El periodista Jaume Barberà ha reclamat avui continuar “ferms en el mínim comú denominador que té el suport del 80% dels ciutadans que viuen a Catalunya: el dret a decidir, la consulta”. I, en aquest sentit, ha afirmat: “El dret a l'autodeterminació no es pacta. No depèn de cap autorització”, en relació a la posició del PSC d’acceptar una consulta només si es pactada amb el Govern espanyol.

En un post al seu Facebook personal, Barberà ha manifestat que li “sap greu” que el PSC s’hagi despenjat definitivament del bloc del dret a decidir, alhora que li dol “que tornin a ser PSC-PSOE”. El periodista recorda el que ja va dir en el seu llibre “S’ha acabat el bròquil”, la seva “decepció i enuig pel que fa a la renúncia del PSOE al dret a l'autodeterminació dels pobles i per haver passat a sostenir i defensar l'estat oligàrquic espanyol. Tant el PSOE com el PP són partits nacionalistes espanyols”.

En el text, el periodista assegura que “Espanya ens empresona i ha segrestat la democràcia”, i ho argumenta pel fet que “saben perfectament que els catalans sempre serem minoria en aquesta Espanya excloent, és a dir, que mai no podrem guanyar cap votació”. Barberà també vaticina que “el referèndum d'autodeterminació el farem. I si ens prenen les urnes, les tornarem a posar”, perquè “és el procés que serà admès per la comunitat internacional”.

A més, es manifesta contrari a la Declaració Unilateral d’Independència, “perquè Catalunya no és Somalilàndia i perquè el ‘Sí’ no obtindrà el 90% de vots. Només amb resultats d'aquesta magnitud es podria acceptar ‘compartir’ les incerteses i dificultats que pressuposaria una DUI”. Barberà assegura entendre que “hi hagi gent disposada a tot”, “però si ens pensem que el món sencer està més que il·lusionat per acollir-nos, ens equivoquem. I molt”.

En aquest context, es pregunta si “hi ha algun país dels ‘grans’ que s'hagi manifestat a favor de Catalunya?” I ell mateix respon: “No. I no ho faran. I els petits, tampoc. Són Estats, a veure si ho entenem. I Espanya no és un Estat menor, per molt que alguns vulguin pensar-ho. En canvi, un referèndum d'autodeterminació és tota una altra cosa. Sí, és tota una altra cosa sempre que s'obtingui un resultat més a prop del 60% que del 55%”.

Finalment conclou advertint que “a mi no em trobareu en el grup dels que van passejant-se per Catalunya dient que el camí cap a la independència és fàcil, ple de mel i benestar, que pel sol fet d'haver dit en seu parlamentària que som sobirans ja és com si ens haguéssim separat d'Espanya i tot aquest munt de collonades”. “No m'hi trobareu, entre altres coses perquè aquest camí s'hauria haver començat amb un govern de concentració. Però no, aquí, passi el passi, es vol fer més partit que país”, sentencia. 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/barbera_el_dret_a_l_autodeterminacio_no_es_pacta_97092.php