dilluns, 25 de novembre del 2013

Mas avisa els partits que la corda es podria trencar si cadascú estira cap a la seva pregunta

Dilluns, 25 de novembre de 2013 11:25 h

Duran i Herrera seguiran estirant la corda cal al seu costat? O acceptaran la pregunta que volen 8 de cada 10 catalans?


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat els partits catalans que la corda es podria trencar si "tothom estira la corda cap a la pregunta que idealment li agradaria fer". "Ara no es tracta d'estirar la corda cap a cadascuna de les nostres posicions, sinó de veure com adeqüem aquesta corda per trobar un punt de comú acord", ha afegit . És evident que qui estira la corda en sentit contrari a la voluntat majoritària de la gent, és Duran i Herrera que fins i tot van en contra de la voluntat dels seus votants.  

Mas, reunit amb els responsables de l'empresa Careesma, a Nova Delhi
© @acn
Els que poden trencar la corda són aquells que posen bastons a les rodes a la pregunta que volen 8 de cada 10 catalans

Des de l'Índia, el president ha evitat pronunciar-se sobre la formulació de la pregunta que ha proposat l'ANC al·legant que no donarà la seva opinió fins que la qüestió estigui "en vies d'acord definitiu". I s'ha mostrat convençut que el procés acabarà bé si la població catalana hi creu "fermament" i si té capacitat de "resistir" el desgast que comporta.

Mas ha llançat dues crides des de Nova Delhi. Una dirigida a la societat civil i una altra a les forces polítiques catalanes. Segons el president de la Generalitat, el procés acabarà bé si es compleixen dues condicions per part dels ciutadans de Catalunya. D'una banda que hi creguin "fermament" i, de l'altra, que tinguin la capacitat de "resistir" el desgast que significa un procés d'aquestes característiques.

Mas demana a Duran i Herrera que no estirin tant la corda cap als seus personalismes?

La crida de Mas als partits polítics ha anat dirigida a deixar de banda els interessos particulars per buscar el consens sobre al formulació de la pregunta de la consulta. En aquest sentit, ha avisat que "si tothom estira la corda cap a la pregunta que idealment li agradaria, la corda es podria arribar a trencar".

Aquest cap de setmana l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha definit la seva proposta de pregunta: "Vol que Catalunya sigui un Estat independent?". Però el president de la Generalitat no ha volgut entrar a valorar propostes concretes argumentant que es pronunciarà quan l'acord ja estigui encarrilat.