dimarts, 19 de novembre del 2013

L’unionisme escocès defensa al Parlament el dret a celebrar la consulta sense permís

20/11/2013

Dret a Decidir

Patricia Ferguson (laborista), contrària a la independència, assegura que el referèndum escocès s’hauria celebrat igual sense l’acord amb el Regne Unit


 Albert Ribas


Patricia Ferguson i Stewart Maxwell amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. Foto: Parlament
La comissió d’estudi del dret a decidir del Parlament ha rebut avui la visita de dos diputats del Parlament escocès, Stewart Maxwell –del Partit Nacional Escocès, favorable a la independència- i Patricia Ferguson- del Partit Laborista Escocès, favorable al referèndum però contrari a la independència- que han defensat el dret dels escocesos a triar el seu futur polític, independentment de la voluntat del govern britànic.


Patricia Ferguson, representant de l’unionisme escocès, ha fet una aferrissada defensa de la celebració del referèndum a Escòcia i ha assegurat que en el suposat cas que Westminster s’hi hagués negat, s’hagués celebrat igual perquè “és la voluntat del poble”. “Negar-lo no aporta res, cal acceptar-lo perquè d’una manera o altra s’hagués celebrat”, ha afegit. 

Ferguson, durant l’intercanvi d’opinions amb el diputat del PSC, Ferran Pedret, ha afirmat que “facilitar el referèndum no debilita per a res la meva posició antiindependetista” després que aquest insistís en la necessitat d’arribar a un acord amb el govern espanyol.

Tant Maxwell com Ferguson s’han mostrat orgullosos de l’acord entre els governs escocès i britànic i l’han descrit com a “just i inclusiu”