dissabte, 16 de novembre del 2013

Les joventuts del partit liberal europeu, a favor del dret a decidir de Catalunya

La JNC impulsa una moció que dóna suport explícit al procés català en el marc de la Unió Europea


Les joventuts del partit liberal europeu (LYMEC) han aprovat aquest dissabte al migdia una resolució de suport al "dret a decidir de les nacions sense estat", a proposta de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). Al text es reconeix l'opció de resoldre els conflictes polítics de les nacions sense estat mitjançant el dret a vot i la democràcia, i es convida explícitament a l'estat espanyol a seguir el camí del Regne Unit amb el referèndum escocès. També s'exhorta a dur a terme aquests processos en el sí de la Unió Europea i les seves institucions. El document s'ha debatut en el marc del congrés dels joves liberals europeus que aquests dies té lloc a Bucarest (Romania).

La Presidenta de la JNC i diputada al Parlament, Marta Pascal, ha qualificat l'aprovació de la moció de "prova del compromís europeu amb la democràcia, Catalunya i la llibertat dels pobles".

"Tots els passos sumen", ha dit Pascal, que ha destacat que aquesta moció suposa "el posicionament de les joventuts del tercer partit europeu més gran amb el dret a decidir i amb el procés català".
La resolució s'ha aprovat amb 73 vots a favor, 62 en contra i 14 abstencions. La JNC ha participat al congrés del LYMEC amb una delegació encapçalada pel responsable de l'àrea de Política Europea i Internacional, Víctor Puig.