dimarts, 26 de novembre del 2013

ERC frena la petició al Congrés de la competència per fer un referèndum

26/11/2013

DRET A DECIDIR

La formació d’Oriol Junqueras fa aplaçar la votació del 4 de desembre fins que no hi hagi una pregunta consensuada


Mar Sabé



Marta Rovira i Oriol Junqueras al Parlament de Catalunya - EFE


ERC ha decidit aturar les màquines i està provocant un ajornament de la votació del 4 de desembre al Parlament, la que havia d’instar al govern espanyol a traspassar la competència per fer una consulta a la Generalitat de Catalunya mitjançant l’article 150.2 de la Constitució espanyola.

Ahir a la nit hi va haver una junta de portaveus del partit republicà que va decidir ajornar aquesta votació fins que no hi hagi una pregunta pactada per la consulta.

Els motius de l’ajornament són principalment dos: el consens en la metodologia que li agradaria tenir al partit que lidera Oriol Junqueras encara no és real, perquè mentre ERC vol que el Parlament aprovi una resolució, la resta de grups catalans que recolzen el procés aposten per una proposició no de llei al Congrés, fet que faria alentir el procés, segons ERC.

L’altre motiu principal és que tampoc hi ha cohesió en la pregunta. ERC ha defensat per activa i per passiva que ha de ser clara, directe i binària i que parli clar sobre un Estat independent, mentre que ICV i Unió prefereixen una opció més ambigua.

Aquest ‘parin màquines’ d’ERC ha sorprès a la resta de partits favorables a la consulta, encara que tots creuen que el parèntesi se superarà aviat. Aquest fet portarà, però, que si no hi ha algun acord d’última hora, s’haurà d’aplaçar la reunió fins el ple del 17 al 20 de desembre mínim, coincidint amb l’aprovació dels pressupostos, o sinó, algun ple extraordinari entre Nadal i Cap d’Any si es vol enllestir aquest 2013.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/erc_para_maquines_97246.php