dimarts, 5 de novembre del 2013

Catalunya estreny lligams amb els Estats Units

Política

05/11/2013

El nou ambaixador americà es reuneix amb Artur Mas en ple procés sobiranista

Albert Ribas


El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha reunit aquesta tarda amb el nou ambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos, en una trobada que ha servit per estrènyer lligams i continuar les bones relacions que s’havien mantingut amb Alan Solomont, el predecessor de Costos.

La reunió, descrita com a “cordial” per fonts properes a la presidència de la Generalitat, ha durat 40 minuts. Durant el seu transcurs, Artur Mas “ha explicat el procés sobiranista” que viu Catalunya a Costos. Per la seva banda, com també ha confirmat aquesta mateixa font, l’ambaixador americà li ha transmès al president de la Generalitat la seva voluntat que “el problema” amb l’Estat “es pugui resoldre”.

De la reunió d’avui entre Costos i Mas se’n desprèn que les bones relacions que hi havia amb Solomont es mantindran amb Costos. Cal recordar que Solomont, durant la seva etapa, va assegurar que el seu país no era “indiferent al procés català” i en una conferència al Cercle d’Economia va recordar la neutralitat dels Estats Units davant la independència de Catalunya.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/catalunya_estreny_lligams_amb_els_estats_units_96860.php