dijous, 31 d’octubre del 2013

Res a fer: El govern espanyol es nega a negociar la consulta

31/10/2013

Dret a Decidir

Sáenz de Santamaría proposa "diàleg i entesa", però amb un contingut del tot limitat


Lluís Bou

Duran i Lladre i Xoxito d'or conversant al Congrés
No hi ha res a fer. El govern espanyol exclou de les seves proclames de diàleg, la consulta sobre la independència de Catalunya. No accepta ni de lluny la proposta catalana. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ho ha deixat clar avui a la roda de premsa posterior al consell de ministres, sense la més mínima voluntat d'acostament real. "Els nostres paràmetres són la Constitució i el compliment de les lleis", ha insistit Sáenz de Santamaría, que ha remarcat que "aquesta consulta no compleix ni la Constitució ni les lleis".

A partir d'aquí s'ha obert al diàleg, tot i que l'ha deixat buit de contingut des d'una perspectiva catalana. Ha sonat a parole, parole, o llengua de fusta, que diuen els francesos. "El diàleg i l'entesa és un procés, i al final d'aquest procés hi pot haver acord", ha assegurat la vicepresidenta espanyola sense aclarir el contingut.

Sáenz de Santamaría ha secundat fil per randa l'estratègia d'erosió al president Artur Mas, que va revelar ahir el diari 'El Mundo', i que passa per contraposar-lo al líder d'Unió, Josep Antoni Duran. La vicepresidenta ha admès, obviant Mas, que la comunicació amb Duran és "fluïda". "Duran ha advocat per la via del diàleg i l'entesa que compartim", ha subratllat Sáenz de Santamaría.

La vicepresidenta espanyola també ha assegurat que el seu executiu és lleial amb la Generalitat, tot i els problemes que han aparegut amb les previsions del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).