dijous, 31 d’octubre del 2013

Ciutadans boicoteja la ponència de la llei de consultes

31/10/2013

Consulta

Carina Mejías assegura que ho fan per “evitar ser còmplices de la coartada separatista”


Albert Ribas

La diputada Ultra de Ciutadans, Carina Mejías
Ciutadans no té intenció de participar en cap activitat parlamentària que tingui a veure amb el debat sobre la consulta sobiranista. Avui ha quedat clar quan la formació espanyolista ha marxat de la ponència parlamentària en la qual es debat la propera llei catalana de consultes.

Carina Mejías, després d’abandonar la ponència i qualificar-la com a “pantomima”, ha assegurat que el seu grup “no vol ser còmplice d’una llei que pretén anar contra el marc constitucional”. “No participarem d’una coartada per separar Catalunya d’Espanya”, ha afegit.

Segons Mejías, “CiU, ERC i CUP han acordat que la consulta servirà per contravenir el marc jurídic vigent” i ha assegurat que seria “hipocresia política vestir una ponència com un espai de debat polític, quan en realitat està tot acordat prèviament”. La formació que lidera Albert Rivera considera que l’objectiu final d’aquesta ponència és “donar carta de naturalesa a una consulta il·legal en comptes de permetre una major participació democràtica”.

Tot i el gest d'avui de Ciutadans, a la ponència, tant en la primera reunió com en la segona que s'ha celebrat avui, encara no s'ha parlat estrictament de la consulta. En aquestes dues trobades, els grups han tractat sobre altres qüestions relacionades amb la participació ciutadana.

En opinió del diputat de CiU, Josep Rull, avui Ciutadans ha interpretat un paper que "formava part del guió, més per una voluntat de gesticulació que de construcció".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/ciutadans_boicoteja_la_ponencia_de_la_llei_de_consultes_96787.php