diumenge, 20 d’octubre del 2013

Rajoy evita Mas a Barcelona

Diumenge  20.10.2013  13:03

Diu que no pensa propiciar cap trobada amb el president en el seu viatge a la ciutat aquest dimecres


El President de la Generalitat Artur Mas i el  President govern espanyol El Dictador Rajoy
El diàleg inexistent entre els governs espanyol i català viurà un nou episodi aquest dimecres, quan Mariano Rajoy vingui a Barcelona per a presidir una reunió de països mediterranis. Rajoy ja ha dit des de Panamà, on és de viatge oficial, que no pensa propiciar cap trobada amb el president català, Artur Mas.

Rajoy argüeix que l'objectiu del viatge  a Catalunya és un altre. Segons que ha dit: 'Jo aniré a Catalunya a fer una cosa que considero molt important, que és una reunió d'estats nacionals del Mediterrani. La resta, francament, és que no em preocupa, no té sentit. En concret, Rajoy inaugura dimecres un fòrum econòmic que es fa a la seu de la Unió per la Mediterrània, al Palau de Pedralbes, en el marc d'una cimera de ministres d'Afers Estrangers.

Per una altra banda, la Moncloa no vol que el president de la Generalitat intervingui a l'acte perquè, segons diuen fonts oficials, no li correspon. En altres ocasions, el president de la Generalitat, com a màxima autoritat de la comunitat amfitriona, ha saludat els assistents a la reunió. Sense anar més lluny, l'estiu passat el president balear José Ramón Bauzá va parlar a la inauguració d'una trobada de ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea en presència de Rajoy.

La negativa del govern espanyol a la participació de Mas a la trobada s'interpreta com una venjança per la plantada de Mas a la vice-presidenta Soraya Sáenz de Santamaría per qúestions de protocol.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4150953/20131020/rajoy-evita-mas-barcelona.html