dijous, 24 d’octubre del 2013

PP i PSOE volen reprendre el diàleg de Rajoy i Rubalcaba sobre Catalunya

24/10/2013

Els líders de les dues formacions es van reunir abans de l’estiu i es prepara ara una altra trobada entre tots dos partits


Nerea Rodríguez

Mariano Rajoy i Alfredo Pérez-Rubalcaba en una trobada a La Moncloa
El PP i el PSOE volen reprendre el diàleg dels seus respectius líders, Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre Catalunya, i també sobre d’altres temes rellevants de l’Estat espanyol. Segons informa avui el diari ‘El País’, en les darreres setmanes s’han produït alguns contactes informals entre dirigents de les dues formacions, incloent-hi xerrades i trobades de dirigents socialistes amb ministres del Govern espanyol.

S’està preparant ja una reunió entre Rajoy i Rubalcaba, després que el diàleg quedés interromput abans de l’estiu a conseqüència del cas Bárcenas. La intenció del PP és recuperar la imatge de “partit de diàleg”. Els dos líders ja van parlar sobre Catalunya abans de l’estiu, però d’aquesta xerrada secreta es tenen poques dades. Sí se sap que tots dos van coincidir que “el desafiament és molt gran”. També se sap que Rubalcaba va explicitar a Rajoy la seva proposta de reforma de la Constitució, tot i que no tots els dirigents del partit hi estan d’acord.

Segons explica el mateix diari, Rajoy es va limitar a mostrar-se comprensiu amb les idees del líder socialista. En el PP estan interessats en compartir plans i opcions sobre Catalunya. De fet, la via proposada per la líder del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, de revisar el model de finançament i fixar límits a la solidaritat interregional no és rebutjada d’entrada pels socialistes, sobretot perquè significa un pas endavant i trencar l'actual immobilisme.

S’està intentant tancar una cita pels propers dies entre membres de les direccions dels dos partits. En aquesta trobada, el PSOE posarà damunt de la taula la seva proposta de reforma constitucional i ficarà en un altre compromís al PP.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/pp_i_psoe_volen_reprendre_el_dialeg_de_rajoy_i_rubalcaba_sobre_catalunya_96651.php