dijous, 24 d’octubre del 2013

Milers de manifestants a Barcelona contra la LOMQE i les retallades

Rigau xifra el seguiment de la vaga en un 17,06% als centres públics i en un 15,4% als concertats 


| Actualitzat el 24/10/2013 a les 13:09h


Capçalera de la manifestació contra la llei Wert. Foto: Europa Press.

Milers de professors, estudiants i famílies s'han manifestat des de quarts d'una del migdia d'aquest dijous des de la plaça Universitat de Barcelona per reclamar la retirada de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) i en contra de les retallades a l'educació pública i concertada per part dels governs espanyol i català, en el marc de la vaga educativa convocada arreu de l'Estat.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha donat les dades que ha recollit del seguiment de la vaga al sector educatiu entre el professorat. Amb xifres de les 11.00 hores del matí, el Govern assegura que el 17,07% del personal dels centres públics ha secundat la protesta convocada per aquest dijous, i un 15,4% del professorat als centres concertats ha decidit també fer vaga. Les dades suposen, respecte de la darrera convocatòria al maig, un increment de quasi dos punts a l'ensenyament públic i de dotze punts en la xarxa concertada. Aquest darrer increment és per a la consellera, la prova que la protesta tenia en la LOMQE impulsada per l'Estat i en "l'amenaça al model català" el seu "punt central".

La jornada, que és a nivell estatal, ha estat convocada a Catalunya pels sindicats UGT, CCOO, USTEC, USOC i CGT, i té el suport del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE). Al llarg de la jornada es faran manifestacions a diferents ciutats catalanes on es preveu que docents, pares i alumnes mostrin el seu rebuig a la reforma educativa que impulsa el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i a les retallades. El Govern ha establert uns serveis mínims que en infantil i primària serà d'un docent per cada quatre aules.