dijous, 24 d’octubre del 2013

Albert Pont (CCN): “Hem de sortir d’Espanya perquè està en un procés involucionista que no sabem com acabarà”

23/10/2013

Independència

El president del Cercle Català de Negocis considera que Catalunya s’ha d’independitzar “de la llotja del Bernabéu i del lobby del Pont Aeri”


Albert Ribas

El president del CCN, Albert Pont i la catedràtica d'Economia Pública de la UB, Núria Bosch. Foto: Albert Ribas - e
Aprofitant la presentació del seu nou llibre, ‘Addendum; L’endemà de la independència’, el president del Cercle Català de Negocis, Albert Pont, ha traçat aquest vespre quina és, i que descriu en aquest nou llibre, l’estratègia que Catalunya, i especialment els seus líders polítics, ha de seguir durant el procés de la seva transició constitucional fins a convertir-se en un nou Estat d’Europa.

Pont, que ha estat presentat per la catedràtica d’Economia Pública de la UB, Núria Bosch, ha fet un discurs on ha dibuixat un escenari on l’Estat espanyol constitueix un llast pel desenvolupament català. “Des del món empresarial es veu la marca Espanya com un fre”, ha explicat en base a la seva experiència com a home de negocis que volta món. Una situació que ha contraposat amb la marca Barcelona, que segons Pont “desperta més interès”. És per aquest motiu que ha descrit la independència de Catalunya com l’oportunitat per trencar “amb la llotja del Bernabéu, el lobby del Pont Aeri i les empreses de l’IBEX 35 que tenen el 95% del deute privat espanyol”. Amb aquesta exposició dels fets més el recordatori que ha fet sobre una Espanya que es troba en plena fase recentralitzadora, ha diagnosticat un país que “està en un procés involucionista que no sabem com acabarà”. “N’hem de sortir”, ha alertat.

Entre la secessió i la independencia


Al llarg del seu discurs Pont ha exposat la seva teoria sobre el punt concret on actualment es troba Catalunya. Segons el president del CCN “ens trobem entre la secessió i la independència”. Un escenari on la secessió és el trencament personal dels catalans amb l’Estat, “emancipar-se i actuar per un mateix”, i la independència, que consisteix en l’assoliment d’un Estat propi i independent.

“I com s’aconsegueix la independència?”, s’ha interrogat el mateix Pont. “Doncs es fa substituint Espanya en diferents àmbits”, ha explicat. Per desenvolupar el seu argument, el també autor de ‘Delenda est Hispania’, ha parlat dels “”14.000 tractats internacionals que Espanya té signats i que tenen una conseqüència jurídica: el reconeixement entre Estats”. Alguns d’ells, i dels més importants, amb l’FMI i el Banc Mundial, que “preveuen l’admissió automàtica” i que per tant no hi hauria cap problema o el cas de la Unió Europea, “que trigaríem una mica més”, però que també es resoldria.

Una situació, la que ha dibuixat aquest vespre Pont, que lògicament forma part de l’escenari post independència. Més concretament, i com resa el títol del seu llibre, per l’endemà de la independència.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/albert_pont_ccn_hem_de_sortir_d_espanya_perque_esta_en_un_proces_involucionista_que_96648.php

1 comentari :

Anònim ha dit...

No vull ser a la UE.Hi veu algun problema Sr. Pont? a EFTA per exemple....