dimecres, 9 d’octubre del 2013

Mas i Junqueras s'arrengleren contra la tercera via de Duran

09/10/2013 14:14h.

El president diu que "de via només n'hi ha una i és la que ha aprovat el Parlament"

 


Mas i Junqueras, després de signar l'acord entre CiU i ERC



El president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras -que dóna suport al Govern de CiU-, han aprofitat la sessió de control al Parlament per descartar la tercera via proposada pel portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida. 

"De via només n’hi ha una, que és la que va aprovar aquest Parlament no fa gaires dies en forma de resolucions. Què mana sobretot? Les resolucions del Parlament", ha deixat clar Mas després que el portaveu de la CUP, Quim Arrufat, manifestés que "una part del sobiranisme" i que per un altra, en referència al líder d'Unió, "lidera alhora les negociacions de la tercera via".

Mas ha manifestat que "aquesta és la via. Suposo que aquí tots els que les vàrem votar estem d’acord a seguir allò que vàrem votar" i, en aquest sentit, ha recordat que "el que vàrem votar aquí és conseqüència de tota una sèrie de compromisos d’aquest mateix Parlament, dels darrers mesos, de tota una sèrie de programes electorals, d’un resultat molt clar de les eleccions i d’una majoria molt clara d’aquest Parlament, que està a favor del dret a decidir i de la consulta".

"Això és el que seguirem -ha continuat-. Aquesta és la via. I em sorprendria que algú dubtés que ha de ser aquesta, perquè és la que fixa precisament el Parlament de comú acord entre tots nosaltres".

Per la seva part, Junqueras ha expressat que "després d’un interminable i cruel hivern, centralista i uniformitzador, que ha durat tantes dècades que de fet ha durat alguns segles, ens trobem davant d’una inesperada florida de terceres vies" que "es panseixen ràpidament".

El líder dels republicans ha expressat que "són terceres vies sense ni raïls ni travesses. Probablement, el tren més ben predisposat a passar-hi, per part de l’Estat espanyol, o dels grans partits polítics espanyols, deu estar en alguna línia d’alta velocitat sense passatgers camí d’algun aeroport sense avions, i probablement en paral·lel a alguna autopista sense cotxes".


http://politica.e-noticies.cat/mas-i-junqueras-sarrengleren-contra-la-tercera-via-de-duran-79656.html