dimecres, 30 d’octubre del 2013

La Moncloa engega l’operació per "enfonsar" Mas

30/10/2013

Dret a Decidir


L’objectiu és presentar Duran com "l’home bo" obert al diàleg i a Mas com "l’home dolent" que vol la independència, segons 'El Mundo'


Nerea Rodríguez


Soraya Sáenz de Santamaría i Mariano Rajoy, avui al Congrés dels diputats espanyol

La Moncloa ha engegat l’operació per “enfonsar” i “aïllar” el president de la Generalitat, Artur Mas, segons publica avui el diari ‘El Mundo’. El Govern espanyol està difonent un argumentari intern dins del PP on s’aposta per donar joc al líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida(i Lladre), i deixar de banda el president català.

Tot i que ens els darrers mesos el president espanyol, Mariano Rajoy, s’ha reunit amb Mas, Duran i també el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, aquestes trobades no servirien pràcticament per a res, i serien una simple “escenografia”, ja que l’executiu espanyol assegura que Rajoy "no mourà un dit en favor de Mas" ni tampoc li facilitaran una "via d'escapament". "Els contactes entrecreuats de Rajoy, Mas, Rubalcaba i Duran no deixen de ser, almenys des de l'òptica de la Moncloa, una escenografia convenient per traslladar la sensació que l'executiu no està encastellat, que escolta, que dialoga i que no rebutja el debat. No obstant, la negociació no és tal", afegeix.

Segons ‘El Mundo’, Rajoy no pensar cedir "ni un sol mil·límetre" a favor del dret a decidir i de la consulta, i ha dissenyat en funció d'això la seva estratègia. D’aquesta manera, l’objectiu és presentar Duran com “l’home bo” disposat al diàleg i a Mas com “l’home dolent” que aposta per la independència. Amb aquesta estratègia La Moncloa vol aconseguir minar els suports al president català i desestabilitzar-lo.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/la_moncloa_engega_l_operacio_per_enfonsar_mas_96760.php