dimecres, 2 d’octubre del 2013

Israel adverteix als espanyolistes: "És inacceptable usar l’Holocaust en el debat català"

02/10/2013

Nazisme

L’ambaixador a Espanya avança la intenció del seu país que el pròxim consolat que obri a Europa estigui a Catalunya


Nerea Rodríguez


L'ambaixador d'Israel a Espanya, Alon Bar
Israel ha advertit avui als espanyolistes que és “un error inacceptable" utilitzar l'Holocaust en el debat sobre la independència de Catalunya. "Ens sembla un error, un ús inacceptable", ha afirmat des de Tavascan (Pallars Sobirà) l'ambaixador d'Israel a Espanya, Alon Bar, durant la presentació de les cinc rutes de fugides de refugiats jueus entre els anys 30 i 40 que la Diputació de Lleida té previst senyalitzar.

"La utilització de l'Holocaust en diferents debats és un mal ús d'una tragèdia, d'un esdeveniment històric horrorós", ha afirmat Bar. Després de ser preguntat sobre la seva valoració sobre el procés sobiranista, l'ambaixador ha evitat pronunciar-se al·ludint a la seva "llarga experiència" com a diplomàtic.

Alon Bar ha confirmat la intenció del seu país que el pròxim consolat que obri a Europa estigui a Catalunya, com ja va apuntar en el moment d'ocupar el càrrec. "Té molt sentit que Israel tingui un consolat a Catalunya perquè la percepció cultural i el nombre de turistes ho mereixen", ha recalcat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/israel_adverteix_als_espanyolistes_Es_inacceptable_usar_l_holocaust_en_el_debat_catala_96283.php