dimecres, 2 d’octubre del 2013

“Sóc un espanyol que entén que Catalunya es vulgui independitzar”

02/10/2013

Independència

Daniel García, un madrileny resident a Cervelló des de fa set anys, assegura que “no sóc independentista” però que ha començat “a caminar per aquest camí”


Albert Ribas


Daniel García
“Sóc un espanyol que entén que Catalunya es vulgui independitzar”. Aquesta és l’opinió de Daniel García, un madrileny de 40 anys que en fa set que viu a Catalunya. En un reportatge al web de l’associació ‘Súmate’ explica que “sóc i em sento espanyol però porto set any sentint-me català i veig coses que no em quadren”.

García assegura que entre la ciutat que el va acollir durant 33 anys, Madrid, i Catalunya, “hi ha diferències, unes enormes i d’altres de petites”. Després d’explicar que les diferències més minses es poden observar en el dia a dia, especialment a l’hora de treballar, relata que “les grans diferències són les socials”, una situació que assegura que “no és dolenta”, sinó “diferent”.

Tot i això, aquest veí de Cervelló es pregunta “perquè sóc un espanyol que se sent culpable?” i ell mateix es respon que els dirigents del seu país fan Espanya “petita i els que hi vivim ens sentim empresonats”. “Sóc i em sento espanyol”, insisteix, “però sóc un espanyol que cada dia se sent més català”, conclou. Un sentiment que cada dia que passa augmenta, tal com explica ell mateix: “Pel meu estil de vida, encara sóc més català; i el més fort: sóc un espanyol que entén que Catalunya es vulgui independitzar”. Fer-se independentista? Sembla que serà el següent pas: “Qui sap, potser d’aquí cinc mesos o menys m’he convertit en independentista, perquè no ho sóc, però confesso que ha he començat a caminar per aquest camí”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/_soc_un_espanyol_que_enten_que_catalunya_es_vulgui_independitzar_96286.php