dilluns, 21 d’octubre del 2013

El govern espanyol vol limitar la suspensió de la doctrina Parot a Inés del Río

Dilluns  21.10.2013  13:38

Deixa en mans de l'Audiència espanyola l'alliberament de presoners i branda un enduriment del codi penal


Les cares llargues del ministre d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, i del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, palesaven avui a migdia la contundència del revés europeu a la política penitenciària contra els condemnats per terrorisme. Tots dos ministres han recordat que la sentència que anul·la la 'doctrina Parot' es refereix al cas particular d'Inés del Río i han avisat que 'en cada cas es farà un estudi en profunditat de la possibilitat d'aplicar la sentència a supòsits diferents'.

'La decisió d'aplicar la sentència del Tribunal d'Estrasburg correspon a la justícia espanyola; no és una decisió governativa, sinó judicial, i correspon aplicar-la a l'Audiència Nacional', ha dit Gallardón, que també ha recordat la voluntat de l'executiu espanyol de reformar el codi penal 'per a introduir la presó permanent revisable'.

Tant Gallardón com Fernández Díaz han exhibit mà dura per a compensar el fiasco jurídic a Estrasburg. 'En cap cas la sentència altera la ferma voluntat del govern de treballar. No són només paraules. sinó que ho ha demostrat aquest govern amb la seva política', ha dit el ministre d'Interior.

En el cas que hi hagués excarceracions d'altres presoners d'ETA, Fernández Díaz ha dit: 'Si hi hagués excarceracions el govern continuaria en el marc de l'estat de dret. I vetllarem pel compliment de la llei, perquè no hi hagi ni enaltiment del terrorisme ni humiliació de les víctimes. No hi haurà impunitat per violar la llei.'

http://www.vilaweb.cat/noticia/4151104/20131021/govern-espanyol-vol-limitar-suspensio-doctrina-parot-ines-rio.html