dilluns, 21 d’octubre del 2013

ERC denuncia "sectarisme" de l'Estat amb Mas

Simó critica el "lamentable veto" al president al Fòrum Econòmic del Mediterrani

 

Afegeix la lleSimó, durant la roda de premsa genda
La portaveu nacional d'Esquerra, Anna Simó, ha denunciat el "lamentable veto" que el Govern espanyol vol imposar al president de la Generalitat en la reunió del fòrum econòmic que la Unió Per la Mediterrània celebrarà aquest proper dimecres a Barcelona.

"Deplorem aquesta actitud de sectarisme i autoritarisme de l'estat espanyol", ha dit Simó aquest dilluns. "Es de sentit comú que el president de la Generalitat pugui intervenir a la reunió que es celebra al Palau de Pedralbes cedit per la Generalitat", ha afegit

"Una reunió on la Generalitat és coorganitzadora per la seva presència a l'IEMED, i també és de sentit comú que el president de la Generalitat pugui defensar les potencialitats de Barcelona i Catalunya en un marc estratègic a la mediterrània Occidental", ha argumentat.

Simó a més ha recordat que "existeixen precedents, no tan sols la trobada celebrada a Palma amb ministres d'exteriors on va intervenir el president balear, sinó també precedents en què tant el president Maragall, com el president Montilla van participar de reunions similars".

"Aquesta actitud deplorable de l'Estat demostra la nul·la voluntat de diàleg de l'Estat espanyol que a la més mínima oportunitat el que vol és demostrar 'quien manda aquí' deixant palès que les terceres vies estan mortes", ha reblat.