dijous, 19 de setembre del 2013

Mas: "Ja donen per convocada la consulta"

9/09/2013

 Dret a decidir

El president de la Generalitat creu que l’actuació de Margallo convocant a tots els ambaixadors de la UE "indica que ja han començat la campanya pel no"


Nerea Rodríguez


Artur Mas en el Consell Nacional de CDC.
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat avui el fet que el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, hagi convocat tots els ambaixadors dels països de la UE acreditats a Madrid per intentar frenar l’onada sobiranista. Segons Mas, “això indica que ja han començat la campanya pel ‘no”. I és una bona notícia que ja donin per convocada la consulta”.

Des de Tortosa, Mas ha opinat que “és d'agrair que Margallo estigui tan actiu sobre Catalunya, perquè ja s'adonen que això va de debò". El president també ha deixat clar que “tot això és una polèmica interessada. Europa el que vol és que no hi hagi traves a la lliure circulació de béns i persones".

Sobre el perill de les inversions si Catalunya s’independitza, Mas ha destacat que "als inversors no els preocupa que Catalunya sigui un Estat, sinó que estigui en l'euro”. “I en l'euro estarem segur", ha afirmat amb contundència. A més, ha recordat que "la UE mai ha anat cap endarrere en integració. No cal tenir por, encara que vulguin introduir-ho en la societat catalana".

A mes, ha demanat a la Unió Europea “que es preocupi d'ajudar que un poble pacífic i mobilitzat pugui votar de manera democràtica, com els escocesos" i ha advertit que "Catalunya és un mercat molt important per Espanya i per la UE. Ja s'ocuparan ells de no fer-se mal".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/mas_ja_donen_per_convocada_la_consulta_96058.php