dijous, 19 de setembre del 2013

La CNN: "Catalunya apunta decididament cap a la independència"

Dijous, 19 de Setembre de 2013

Dret a decidir

La televisió nord-americana assegura que els catalans podrien deixar de formar part d'Espanya a mitjà termini


 Lluís Goñalons


Imatge dels informatius de la CNN
Espanya serà l’objectiu del pròxim capítol del programa televisiu de viatges de la CNN, 'Parts Unknown'. L'episodi no s’emetrà fins diumenge, però ja ha penjat al seu web un resum dels trets més descriptius de la cultura espanyola. Entre aquests, destaca el procés sobiranista. Reconeix que "Catalunya podria deixar de formar part d’Espanya a mitjà termini, perquè els catalans "apunten decididament cap a la independència" amb un referèndum el 2014. Tot seguit, fa quatre pinzellades de la identitat i idiosincràsia catalana, subratllant que té “llengua i cultura pròpies”.

"Els catalans apunten decididament cap a la independència”, reconeix el mitjà nord-americà al seu web. I subratlla les diferències amb Espanya assenyalant que els catalans “parlen un idioma diferent a l'espanyol; tenen bandera pròpia; fan piràmides acrobàtiques (en referència als castellers)”, i, a més, recorda la figura del cuiner Ferran Adrià com a icona de l'imaginari gastronòmic català.

“El que és bo és l'arquitectura, l'art i el menjar, que són elements que es combinen amb la gràcia enlluernadora a Barcelona”, sentencia la televisió nord-americana que descriu la realitat actual de la península ibèrica que s'oferirà a la CNN aquest diumenge.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/la_cnn_catalunya_apunta_decididament_cap_a_la_independencia_96056.php