diumenge, 22 de setembre del 2013

Junqueras alerta que Espanya voldrà "comprar" Catalunya

Insisteix que no s'han de plantejar altres escenaris que la consulta i ha demanat als catalans que aquest cop "no es deixin comprar" davant l'oferiment de diàleg del govern espanyol


El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, avisa que l'estat espanyol intentarà convèncer Catalunya perquè no s'independitzi, seguint l'estratègia dels últims anys. En una conferència a les Borges Blanques, Junqueras, ha demanat als catalans que aquest cop "no es deixin comprar" davant l'oferiment de diàleg del govern espanyol, evitant que Catalunya caigui de nou en les estratègies de l'estat i accepti les millores de finançament o altres propostes que podrien evitar la independència. El líder republicà ha insistit en la importància d'aconseguir la consulta abans de plantejar altres escenaris possibles.  

Alguns es venen abans no els comprin

Junqueras, al llarg de la conferència, titulada "2014. Decidim" ha avisat que "l'experiència ensenya que a Catalunya hi ha molts catalans que tenen tanta pressa per vendre's que es venen abans que els comprin i fins i tot es regalen", referint-se als oferiments de diàleg del Govern espanyol. Segons el líder republicà "passarà que Espanya farà ofertes i hi haurà gent que dirà que seria millor acceptar-les abans que res". Per això el president d'ERC ha instat als 800 garringuencs que l'escoltaven a les Borges Blanques, a convèncer els que puguin caure en aquest joc.

La prioritat és la consulta

Segons el líder republicà la prioritat ara és la consulta, amb "una pregunta clara i una data propera". Quan això estigui clar "Esquerra estarà disposada a entrar al Govern", ha insistit, però ha recordat que la formació no té cap interès "que es celebrin eleccions, perquè voldria dir que el procés no ha culminat bé". Segons Junqueras, Esquerra ara "no pensa en guanyar eleccions, sinó que posa per davant el procés encara que s'hagi de pagar el preu de no guanyar eleccions".

Catalunya "pot guanyar" perquè l'opció del sí "té més possibilitats que mai"

Oriol Junqueras ha assegurat que ara més que mai per això no cal "especular sobre cap escenari alternatiu", ha dit. També ha donat importància però als partidaris del no, a qui ha instat a defensar la democràcia i per tant el dret a decidir. "El país s'ha de fer entre tots, gairebé tots, però sempre per tots, també els del no", ha afegit.