divendres, 27 de setembre del 2013

«A la seu de l'ONU, tothom pregunta pel procés català»

El corresponsal de Catalunya Ràdio, Xavier Vilà, assegura que quan descobreixen que és català, tot són preguntes 


, Redacció | Actualitzat el 27/09/2013 a les 11:54h


Tot i que el govern de l'Estat espanyol intenta fer creure que el cas català no s'ha internacionalitzat, altres informacions asseguren el contrari. Més enllà de l'enorme cobertura internacional que ha tingut la Via Catalana i el procés català, a la seu central de l'Organització de Nacions Unides, a Nova York, els EUA, tothom n'està el cas.

Així ho explica aquest divendres, el corresponsal de Catalunya Ràdio als EUA, Xavier Vilà, que en un article publicat a Nació Digital assegura que malgrat els esforços de l'Estat espanyol d'amagar el cas català "tothom demana pel cas català quan hom s’identifica com ciutadà d’aquell país".

Catalunya a l'ONU 

Xavier Vilà

«A l’edifici de Nacions Unides tothom demana pel cas català quan hom s’identifica com ciutadà d’aquell país»


Diu Mariano Rajoy que no compta amb que ningú li pregunti per Catalunya durant l’assemblea general de les Nacions Unides perquè això és un afer intern espanyol. Suggereix d’aquesta manera que el procés sobiranista no interessa arreu.

Una asseveració com a mínim agosarada si es té en compte que només 24 hores abans de fer-la el mateix Rajoy concedia una entrevista al diari nord-americà Wall Street Journal on li van demanar sobre la qüestió catalana. Una entrevista feta a Madrid pensada pel públic dels Estats Units.

L’estratègia espanyola a Nova York ha estat la d’amagar el cas català, conscients que parlar-ne aquí hauria suposat legitimar-lo internacionalment, una eventualitat que esgarrifa a la Moncloa. Per això no han volgut ni valorar la intervenció del president Mas al debat de política general.

L’estratègia és errònia perquè la causa catalana ja és al món, com ho demostra l’àmplia cobertura mediàtica que ha tingut arreu i el fet que a l’edifici de Nacions Unides tothom demana pel cas català quan hom s’identifica com ciutadà d’aquell país. Potser la Moncloa creu que el silenci li és còmplice. Però Catalunya és a l’ONU. Almenys entre passadissos.



  Tot això just la setmana que Mariano Rajoy ha parlat a l'Assemblea General de l'Organització de la qual el 2015, en ple procés d'emancipació, vol entrar al Consell de Seguretat.