divendres, 16 d’agost del 2013

Espanya fa el ridícul amb els blocs de formigó de Gibraltar

Divendres, 16 d'agost de 2013 05:00 h

El pretext principal del govern espanyol per iniciar el "bullying" a Gibraltar i als treballadors espanyols de la zona no s'aguanta per cap banda segons denuncien Ecologistes en Acció .


Segons Ecologistes en Acció d’Andalusia la condemna sobre l’abocament de blocs de formigó al mar per part de Gibraltar que va ser el detonant del conflicte és “ridícula”., el portaveu al Camp de Gibraltar d’Ecologistes en Acció, Antonio Muñoz,  afirma que la condemna fa "riure", perquè  l’abocament "No té cap impacte ambiental i de fet és una pràctica comuna que es fa en molts altres punts de la costa andalusa en què es porta a terme la pesca amb arrossegament i s'ha fet per protegir les espècies". Arias Cañete va denunciar un abocament incontrolat de 70 blocs de formigó, en les aigües que envolten el penyal incomplint normes mediambientals. Gibraltar argumenta que vol construir un escull artificial en el seu litoral per protegir el seu espai marí en les seves aigües. 

El PP té un rampell ambientalista?

El Ministeri de Medi Ambient va denunciar  que el passat 24 de juliol, un remolcador procedent de Gibraltar va llançar al mar  blocs de formigó, sense cap tipus d'autorització, el que pot suposar l'incompliment de diverses normes mediambientals i que, a conseqüència d'aquests abocaments, s'han vist afectades "la totalitat de les modalitats i espècies habituals de la flota, tant d'Algesires com de la Línia de la Concepció".

Ultranacionalistes espanyols es querellen amb Picardo

L’associació “Club de la Constitució”, integrada per juristes ultraespanyolistes, ha presentat una querella criminal contra el primer ministre de Gibraltar, Fabian Picardo, per presumpte delicte ecològic pel llançament dels blocs de formigó "en aigües territorials espanyoles". La denúncia ​​contra Picardo i la resta de membres del seu Govern  per un presumpte delicte ecològic preveu penes de dos a cinc anys de presó, i entre altres diligències demanen a la Interpol la detenció dels querellats. A més volen que el jutjat demani al Servei Marítim de la Guàrdia Civil un informe sobre l'abocament a l'Institut Geogràfic Nacional espanyol, que assenyali el "punt exacte" de l'abocament, i l' Institut Espanyol Oceanogràfic que "valori i calibre l'impacte ambiental dels abocaments".