divendres, 16 d’agost del 2013

La crisi a Espanya allunya ICV del dret a decidir

16 d'agost de 2013 05:00 h

La possibilitat que unes eleccions espanyoles portin un govern del PSOE i IU ha provocat que els dirigents ecosolicalistes hagin rebaixat el to sobiranista.


ICV/EUiA i, lògicament encara més, Izquierda Únida veuen possible el forçar unes eleccions anticipades a Espanya, aprofitant la crisi del cas Bárcenas que està posant contra les cordes el PP. Veuen a més que les enquestes deixen a un dèbil PSOE en mans d’IU per poder governar Espanya, en definitiva és elevar a Espanya el govern actual d’Andalusia, un govern que sobreviu sense problemes als escàndols de corrupció dels ERO andalusos, més de 700 milions d’euros malversats que no impedeixen a IU governar tranquil•lament i sense demanar responsabilitats al PSOE andalús.


Pot més un ministeri, que un estat propi

L’actua direcció d’ICV amb Joan Herrera i Dolors Camats al capdavant pensen que tenen més possibilitats d’aconseguir el poder via Espanya que no pas a Catalunya, això mostrava el darrer CIS i  confirmava La Vanguardia on la suma del PSOE i IU (170 diputats) els deixava a tocar de la majoria absoluta. Un Govern a Espanya de les dues forces podria fer possible el somni mai aconseguir de la dreta catalana de tenir ministres a Madrid, Roca i Duran i Lleida ho han tingut a tocar però la fermesa de Jordi Pujol ho ha impedit. Ara el somni de l’esquerra federal espanyola podria fer-se realitat  i Joan Herrra veu millor una cartera de ministre que no de diputat o ministre d’un estat català independent.

Herrera creu que por ser allò que Roca o més recentment Duran no han aconseguit

Herrera ministre de medi ambient, és una fita sens dubte important que provoca que ICV miri més a Madrid que no pas a Catalunya i que ha provocat malestar en els sectors independentistes del partit, que pensaven que amb Dolors Camats a la bicèfala els hi faria guanyar posicions. Per les darreres declaracions dubitatives i confoses amb el dret a decidir, les negatives a les eleccions plebiscitàries o a la Declaració Unilateral d’Independència està provocant un augment de la crítica interna.

IU puja a Espanya, però ICV no a Catalunya, i amb Ciutadans que els pot superar

El nostre objectiu ja no és salvar Espanya, el nostre objectiu és ser un referent de l’esquerra nacional en aquest procés i en el futur estat propi, és el que diuen els sectors independentistes, preocupats per aquesta deriva.  


P.D. : " Ara aneu i els torneu a votar "  ...


http://directe.cat/312513