dissabte, 3 d’agost del 2013

ERC es contradiu sobre quin és el millor dia per a la consulta

Alfred Bosch aposta pel diumenge 14 de setembre de l'any vinent

Marta Rovira també veuria bé el diumenge 7

Oriol Junqueras vol que tingui lloc "quan abans, millor"


| Actualitzat el 03/08/2013 a les 12:45h


Rovira, just abans d'encetar el seu discurs a la Conferència Nacional dels republicans. Foto: A.Salamé.


La data de la consulta sobre la independència de Catalunya encara està a l'aire. De fet, ni ERC no acaba d'enviar un missatge nítid sobre quan voldria que tingués lloc. El cap de llista d'ERC-RCat-Catalunya Sí al Congrés espanyol, Alfred Bosch, ha assegurat avui que el diumenge 14 de setembre de 2014 seria una data òptima per a organitzar-la, mentre que la secretària general dels republicans, Marta Rovira, ha dit també avui que el diumenge dia 7 també seria un bon dia. Oriol Junqueras, dijous, va assegurar que la voldria "quan abans, millor", sense concretar cap data.

Segons Bosch, en una entrevista amb Catalunya Ràdio, el 14 de setembre del 2014 seria el dia ideal perquè tindria lloc dies abans del referèndum escocès del dia 18 i perquè el dia 14 és un dia simbòlic. "El 14 sempre ha estat un número que els catalans hem commemorat", ha dit, en referència al 1714.

Però Rovira, també avui, ha apuntat que el diumenge anterior, el 7 de setembre, també seria una bona data. En qualsevol cas, com Bosch, també veu negatiu que la consulta tingui lloc un cop celebrat el referèndum escocès. "Els experts catalans veuen el risc que el referèndum escocès no acabi sent una variable d'impuls per al procés català", ha dit. De fet, diverses enquestes apunten que la proposta independentista d'Alex Salmond no acaba de convèncer la majoria d'escocesos.

El president dels republicans, Oriol Junqueras, va lligar la consulta a la necessitat de disposar d'una hisenda pròpia que permeti fugir del límit de dèficit imposat per l'Estat espanyol. Des d'aquest punt de vista, va assegurar que la consulta hauria d'acompanyar el procés dels pressupostos


2 comentaris :

Anònim ha dit...

Doncs sincerament, aixó de la consulta ho veig molt enllà, ja estarem del tot ofegats i sense cap euro, ...quan en la manifestació no varem demanar ni cridar, rés més que INDEPENDÈNCIA, la llàstima ès que els politics sòls van a cobrar i no ha fer el que seu poble els demana... o ès posen les piles o els despatxarem, ara ja ès urgent!

Rosa Mary ha dit...

Totalment d'acord , el problema "opinió personal" es que tots 4 partits menys la CUP, que hi son ara al nostre govern per la indepenencia, porten 30 anys i son molts anys fent pactes i negocis amb el govern central i suposo que no els interessa marxar (almenys de moment .... per interessos particulars... ).

Altre data es els dies abans el 11-s , recordo que el nostre govern encara era pel pacte fiscal i el segon partit els hi va recolçar. I quan van veure el 11-s de sobte es van interessar.

I els 3 partits que hi eran lluitant i colaborant junt L'ANC abans del 11-s ,encara que un d'ells no hi va anar a la mani, solament i es al parlament , el que no hi va anar, els altres dos son fora.

Fins que no surti ciu facin eleccions i la gent es doni compte quins partits eren o son per la independencia i tornin,(encara que no siguin majoria de vots) però tinguin representació i facin pressió i serem tal com estem ara. Altre opció que quedaria es la Civil ,el poble , fent pressió fins que o be facin eleccions, o facin La DUI.

Gràcies per la teva opinió. Salutacions.